HAMOK’TAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

HAMOK’TAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) 2023 yılının ilk sosyal sorumluk projesi olan Kan ve Kök Hücre Bağışı kampanyasını hayata geçirdi.

Aralarında çok sayıda meslek STK’sının yer aldığı HAMOK bileşenleri tarafından gerçekleştirilen organizasyon ile kan ve kök hücre stokları azalan Kızılay’a takviye yapılması amaçlanıyor. HAMOK’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Hatay Türk Kızılay yetkilileri ile yaptığımız toplantılardan sonra ülkemizde ve ilimizde kan bağışının istenilen düzeyde olmadığını ve her geçen gün kana daha çok ihtiyaç duyulduğunu öğrendiğimizde bu etkinliği gerçekleştirmeye karar verdik. Gelişmiş ülkelerde bir yılda toplam ülke nüfusunun % 3-4 kadar bir kısmı kan bağışlamaktadır.

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Bu miktar bağış gerçekleştiğinde, o ülkenin kan ve kan ürünleri ihtiyacı karşılanabilmekte ve hastaneye giden hasta veya yaralıların “kan bulamama” gibi bir derdi olmamaktadır. Ülkemizde ise yıllık bağış oranı %1 civarındadır. Türkiye’de yıllık kan ihtiyacı yaklaşık 3 milyon ünitedir. Hatay ilimiz yılda 60.000 ünite kan toplamasına rağmen çok ihtiyacı karşılama açısından yeterli görülmemektedir. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğu zaman yerine konacak bir yedeğinin de bulunmaması sebebiyle kan vermek çok önemlidir. HAMOK olarak başlattığımız ve toplumsal bir sorumluluk olduğuna inandığımız bu anlamlı etkinlik bugün ile sınırlı olmayacaktır. Bu sorumluluğu bütün yıla yaymaya, öncülük etmeye ve halkımızın katılım sağlaması için gerekeni yapmaya çalışacağız. Kan bağışında bulunacak üyelerimizin, halkımızın ilgisine göre ileri tarihlerde kan bağışını tekrarlamayı ve tüm Hatay’daki şube ve temsilciliklerimize de yaymayı düşünüyoruz. Toplumsal sorumluluklarımız arasında çok önemli bir yere sahip olan bu etkinliğimizin başarıyla tamamlanmasını temenni ediyoruz. Bu etkinliğimize öncülük eden ve ev sahipliğimizi yapan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Başkanımız İnal Büyükaşık ve yönetimine, Türk Kızılayı yetkililerine, Oda Başkanlarımıza, siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyoruz” denildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.