HATAY SAHİLLERİNDE DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARI

HATAY SAHİLLERİNDE DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARI

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, periyodik olarak gerçekleştirdiği deniz suyu analizlerine devam ediyor. Bu kez, Hatay sahillerinden 20 ayrı noktadan alınan deniz suyu numuneleri laboratuvarlarda analiz edildi. Sonuçlar, 8 noktada deniz suyunun kirli, 12 noktada ise temiz ve yüzülebilir olduğunu ortaya koydu.

Kirli çıkan ve yüzülemeyecek derecede olan sahiller şunlardır:Dörttaş Tatil Sitesi,Seçil Tatil Sitesi,Öğme-Is Tatil Sitesi,Yeşilköy İzci Kampı,Erzin Burnaz Plajı,Erzin Burnaz Sarı Su Plajı,Çevlik – Akdeniz Gazinosu karşısı,Payas Belediye Plajı,Samandağ – Belediye Plajı

Hatay’ın 20 ayrı noktasından alınan deniz sularına yönelik analiz sonuçları ise şu şekildedir:, Arsuz – İSOS Tesisleri: İyi, Arsuz – Karağaç Plajı: İyi, Arsuz – Halk Plajı: İyi, Arsuz – Maliye Kampı: İyi, Arsuz – Özel İdare Kampı: İyi, Arsuz – Gülcihan Halk Plajı: İyi, Arsuz – Yalıkent Sitesi: İyi, Arsuz – İyikent Sitesi: İyi, Dörtyol – Dörttaş Tatil Sitesi: Kötü, Dörtyol – Seçil Tatil Sitesi: Kötü, Dörtyol – Öğme-Is Tatil Sitesi: Kötü, Dörtyol – Yeşilköy İzci Kampı: Kötü, Erzin Burnaz Plajı: Kötü, Erzin Burnaz Sarı Su Plajı: Kötü, Samandağ – Altınkoy Tatil Köyü: İyi, Samandağ – Çevlik Akdeniz Gazinosu: İyi, Samandağ – Ziyaret Karşısı: İyi, Samandağ – Motel Almina Karşısı: İyi, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, bu sonuçların halk sağlığı açısından önemine dikkat çekerek, deniz suyu kalitesinin korunması gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.