HATAY ÜLKÜ OCAKLARINDAN ESNAFA SİFTAH PARASI

HATAY ÜLKÜ OCAKLARINDAN ESNAFA SİFTAH PARASI

Hatay Ülkü Ocakları, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Ahilik Haftası kapsamında esnafa yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Ahilik geleneğinin yaşatılması ve toplumda dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amacıyla Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner önderliğinde gerçekleşen  etkinlikte, sabah erken saatlerde esnafı ziyaret ederek siftah parası bırakıldı.

Ülkü Ocakları Hatay İl başkanı Alihan Döner yaptığı açıklamasında:”Ahilik; Şeyh Edebali’nin koynundan doğup, Osman Gazi’nin koynuna giren aydır. Ahilik, Osman Gazi’nin göbeğinden çıkan Çınar’ın tohumu ve Osmanoğulları’nı Kızıl Elma’ya sürükleyen ruhun ta kendisidir. Anadolu’yu Türkleştiren, Türk’ü birleştiren ve cihana hoşgörü yerleştiren kültürün adıdır Ahilik.

Esnaf ve sanatkârı bir tezgâh ve bir dükkândan ibaret görenler, dönüp tarihe bakmalı; o karanlıkta aydınlanmalıdır. Bu düsturla, #AhilikHaftası münasebetiyle, Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları olarak esnafımıza siftah parası dağıttık, hayırlı işler ve bol kazançlar diledik. Ahilik haftamız kutlu olsun.”dedi.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.