HATAY’DA “BİR KİTAP BİR MEKTUP”

HATAY’DA “BİR KİTAP BİR MEKTUP”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Hatay’da “Bir Kitap Bir Mektup” projesi kapsamında bir çalışmaya imza attı.

6 Şubat 2023’te yaşanan depremin ardından bölgedeki çalışmalarına ara vermeden devam eden Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, Hatay’da miniklerle buluşarak 2 kütüphane iyileştirmesi gerçekleştirdi.

Koordinatör Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın liderliğindeki ekip, 4 okul, 2.275 öğrenci ve bir konteyner kentte yaşayan depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi.

Yüksel Kemal Behzatoğlu Anadolu Lisesi, Akhisar 125. Yıl İlköğretim Okulu, Sümerler Ortaokulu, Kırıkhan/Yunus Emre İlkokulu ve İskenderun/Üsküdar konteyner kentte gerçekleşen etkinliklerde, “Bir Kitap Bir Mektup” projesi kapsamında toplanan 6.000 kitap dağıtıldı. Ayrıca, yüz boyama, balon aktiviteleri ve okul duvarlarının renklendirilmesi gibi etkinliklerle miniklere eğlenceli dakikalar yaşatıldı. Projeye destek veren Kolunsağ Muflon Sanayi tarafından gönderilen pantolonlar ise ekipler tarafından paketlenerek deprem bölgesinde bulunan ailelere ulaştırıldı.

ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, projenin bir önceki “Bir Tutam Bilim Bir Tutam Şenlik” projesinin ardından verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Yaşanan felaketi hiçbir zaman unutmayacağız, ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü olarak her zaman tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.