HATAY’IN SUALTI DÜNYASI İLK KEZ YURT DIŞI ARENADA TANITILDI

HATAY’IN SUALTI DÜNYASI İLK KEZ YURT DIŞI ARENADA TANITILDI

21-29 Ocak tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde 53 yıldır düzenlenen ve Dünya’nın en büyük deniz fuarı olarak bilinen Düsseldorf Boot Show’da bu yıl Hatay rüzgarı esti. Keldağ bölgesinde yaptığı su altı çalışmaları ile bilinen Keldağ Dalış Merkezi Kurucusu Mahmut İğde Hatay’ı Düsseldorf Boot Show’da temsil etti. Hatay’ın Sualtı Dünyasının ilk kez uluslararası bir arenada tanıtıldığı fuarda Keldağ Dalış Merkezi standı ilgi odağı oldu.

Hatay’ın Sualtı Dünyasını uluslararası bir platformda ilk kez temsil etmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Keldağ Dalış Merkezi Kurucusu, Dalış Eğitmeni ve Sualtı Fotoğrafçısı Mahmut İğde yaptığı açıklamada :” Dünyanın bir çok ülkesinden sualtı tutkunlarının yer aldığı ve en büyük deniz fuarı olarak kabul edilen Düsseldorf Boot Show’da Keldağ sualtı dünyasını anlatarak Dünyanın birçok yerinden gelen dalgıçlara Hatay’ın Sualtı Dünyasının güzelliklerini tanıttık. Son yıllarda Türkiye’nin en popüler dalış noktaları arasına girmeyi başaran ve Türkiye’de dalışın yeni adresi konumuna gelen Hatay sualtı dünyası tüm ziyaretçilerin ilgisini çekti. Özellikle mağara, kovuk ve baca gibi sualtı oluşumları fuardaki dalıcıların ilgisini cezbetti. Ayrıca Ekim-Kasım ve Aralık aylarında görülen sayısız Vatozda yabancı dalıcıların burda görmek istediği canlılar arasında yer aldı.
Düsseldorf Boot Show a katılarak dalış turizminde neler yapabileceğimizi, bölgemizi daha ileriye nasıl taşıyabileceğimizi görmeye öğrenmeye geldik. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Hatay’ın Sualtı Dünyasının Avrupa’daki dalıcılar tarafından tercih edilen yeni destinasyon olmasını diliyoruz.
Bu fuara katılımımıza vesile olan Deniz Ticaret Odasına ve desteğini esirgemeyen İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu’ya teşekkür ederiz.”dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.