MKÜ’DE HATAY İÇİN DEPREM ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

MKÜ’DE HATAY İÇİN DEPREM ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

Depremin yaralarını sarma çalışmaları hızla devam ederken Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay’ın geleceğini masaya yatırıyor. 
Deprem sonrası yeniden inşa edilecek Hatay’ın olası bir felakete karşı her alanda nasıl dirençli kılınacağını konuşacağı “Hatay İçin Çözüm Arayışı” çalıştaylarının ilki 29-30 Eylül tarihlerinde Tayfur Sökmen Kampüsünde düzenlenecek. Farklı disiplinlerden birçok bilim insanının Hatay’ın yeniden inşasına katkı sunmak için bir araya geleceği çalıştay için ilk çağrı yapıldı.

SAĞLIKLI KENTLER OLUŞMASINA KATKI SUNACAĞIZ

MKÜ’den yapılan duyuruda; “Büyük bir afet sonrasında Hatay’da durum halen çok ağır. Yeniden bir daha yıkılmamak üzere ayağa kalkma çabası içerisinde olan kentimiz için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi olarak, görev almak ve sorumluluk üstlenmek istiyoruz. Zeminle ve doğa ile barışık afete dirençli bir kent, atılması gereken adımların belirlenmesi ve uygulanması için bilimsel bir yaklaşımla konuları ele alıp, ortak akılla çözüm üretmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda üniversitemiz bir çalıştaylar dizisi planlamaktadır. ÇalıştayıniIki 29-30 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşecektir. Çalıştayı kamu-özel, merkezi-yerel yönetim, sivil toplum temsilcileri, uzmanlık temsilcileri gibi tüm tarafların katlımı ile hep birlikte gerçekleştirmeyi amaçladık. Çok sektörlü bir yaklaşımla eğitim, tarım, ulaşım, iletişim, kentleşme, çevre sorunları, tarihi ve kültürel miras gibi pek çok konu bir arada ele alınacaktır. Kentimizin ortak çıkarına öncelik verecek, özgürce düşüncelerimizi paylaşmaya olanak sağlayacak olan bu çalıştayı nesnel bir yaklaşımla, saygın bir ortamda gerçekleştirmek çabası içerisindeyiz. Çalıştaylardan elde edilecek çıktıların, afete dirençli, sağlıklı ve güvenli bir kent olma yolunda katkı sunacağına inanıyoruz. Bu sebeple çalıştay raporlar, basın ve yönetici özetleri ile bu sonuçların paylaşılmasını sağlayacağız.Bu çalıştayların duyurulması, gerçekleştirilmesi ve sonuçlarının paylaşılması konusunda sizlerle birlikte çalışmak istiyoruz. Çalıştaylar ile ilgili aşağıda yer alan iletişim bilgileri üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı ve afete dirençli bir kent olma dileği ile çalıştaya destek ve katılımınızı bekliyoruz” denildi.

Hatay İçin Çözüm Arayışı” çalıştaylarının ilki 29-30 Eylül tarihlerindeTayfur Sökmen Kampüsü HMKÜ Atatürk Konferans Salonu 31060 Alahan Antakya Hatay adresinde gerçekleştirilecek. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.