HATAYLI SÖRFÇÜLERİN BAŞARISI ÖRNEK OLDU

HATAYLI SÖRFÇÜLERİN BAŞARISI ÖRNEK OLDU

Hatay Sörf Merkezi, “Kökleriyle, kendiyle ve doğayla nesiller” sloganıyla sörf kurslarını başlatan Hatay Sörf Merkezi, Samandağ ve Defne ilçelerindeki 13-16 yaş grubundaki tüm gençlerin başlatacakları ücretsiz kurslara katılabileceklerini duyurdu. Yöneticiler ayrıca, kısa sürede eğittikleri Hatay’dan iki sörf sporcusunun başarısını da örnek gösterdi.

Hatay Sörf Merkezi’nden yapılan açıklamada; Samandağ Sinemasal Akademi’deki yerinde, 24 Haziran itibariyle Samandağ ve Defne ilçelerinde yaşayan, 13-16 yaş arasındaki Orta son ve Lise 1-2 öğrencilerinin sörfle ücretsiz tanıştırılacak. Yapılan açıklamada; 11.000 gencin sörfle tanıştırılmayı hedeflediği, 1000 genci başlangıç seviyesi olmak üzere sörf eğitimi verileceği ifade edilerek; “Hatay’ın sörf potansiyelini ortaya çıkarmak için başlatacağımız sörf eğitiminde, en az 20 genci gelecek yıllar için sörf lideri olarak yetiştirmek istiyoruz” denildi. Hatay Sörf Merkezi’nin; gençlere sörf yapmayı öğretmenin yanı sıra onlara mentorluk yapan ve dalgaların dönüştüren yanını onların hayatına adapte eden kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olduğuna işaret eden yetkililer, “Birlikte, gençlere daha iyi bir yaşam için ‘kendi dalgalarını yakalama’ fırsatı sunacağız” dediler.

HAYATI DESTEKLEDİKLERİNİ İŞARET ETTİLER

Mellow Sörf Okulları Kurucu üyelerinden Deniz Toprak, Endüstri Mühendisi Cemal Akar ve Hataylı Eğitimci Derya Gümüş, kuruluşun afetlerden etkilenmiş toplulukların temel hak ve ihtiyaçlarına erişimlerini sağlamayı amaçlayan insani yardım kuruluşu olduklarını belirterek, 2005’ten bu yana da insanlık, ayrım gözetmeme, tarafsızlık, bağımsızlık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle Acil Yardım, Mülteci Destek, Çocuk Koruma ve Sivil Toplumu Güçlendirme ve Koordinasyon çalışmaları yürütüp, hayatı desteklediklerini işaret ettiler. Dernek yöneticileri, “Fiilen yeni arayış içinde olan gençleri ve kuruluşları temsil eden derneğimiz, Türkiye’de pozitif bilimlerin gelişmesi için bütün alanlarda kurslar düzenleyip, eğitim çalışmaları yapmaktadır. Gazeteciliği, haberciliği, internet yayıncılığını gelişmesi için haber siteleri kurup, geliştiriyor, kurulmasına destek olan eğitim çalışmaları yapıyoruz” dediler.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.