HBB ARAÇ KİRALAMA İHALESİNİ “EFATUR” KAZANDI

HBB ARAÇ KİRALAMA İHALESİNİ “EFATUR” KAZANDI

Hatay Büyükşehir Belediyesinin bu gün yapılacak araç kiralama ihalesinin “adrese teslim” şeklinde daha önce belirlenmiş bir firmaya verileceğini iddia edildi. İhale ile ilgili olarak gazetemiz muhabirine bilgi veren kaynaklar “Bu ihale kamu vicdanına sahip hiç kimse tarafından yapılmamalıdır.

İhale alenen Kamu ihale kurumuna (KİK) muhalif yanı aykırı bir şekilde hazırlanmıştır.”dediler

Aynı kaynaklar bu gün yapılması beklenen (15 Nisan 2021 )Bu ihalede açıkça alenen peşin hüküm olarak ihaleyi kimin kazanacağı işaret edilmiştir, bu ise TCK MD. 235 ‘e göre ihaleye fesat karıştırma suçu demektir ki bu ihale sonucu hem ceza hem de kamu zararını ödettirme sonucu ile sonuçlanır Diyen ihale uzmanları

İhalede bilerek yapılan maddi hatalar şöyle sıraladılar.

” Bir firmanın araç envanter kaydı firmadan alınarak ihale şartları ona göre oluşturulmuştur, daha açık bir ifadeyle firmaya elindeki araç modellerine göre liste oluşturulmuştur bu ise KİK’na aykırı bir harekettir, araç model yılı yazılamaz.

ihale kesinlikle kısımlara ayrılması gerekirken başka firmaların ihaleye girerek teklif vermesinin önüne geçmek için ekskavatör ile binek taksi hatta yol süpürme makinesi aynı kısımda gösterilmiştir bu rekabeti engelleyici kurumu zarara sokan bir uygulamadır.

Kanun ve bu konuda içtihatlar açık olmasına rağmen “uygun araca uygun yüklenici” anlayışı yok sayılarak adı geçen tüm araçlar bir firmadan temin edilme yoluna gidilmiştir.

Şoförlü kiralanacak araçlar şoförsüz kiralanacak araçların ayrı bir kısım olarak ihaleye çıkılması gerekirken bunlar birleştirilmiştir.

Hiç şüpheniz olmasın yanlış hesap Bağdat’tan döner ve bu ihalede imzası bulunanlar kendilerini yargı önünde bulurlar”. Dediler. Haber Ferit Lif

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.