HMKÜ’DE YENİ AKADEMİK YIL TÖRENİ

HMKÜ’DE YENİ AKADEMİK YIL TÖRENİ

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Antakya Devlet Konservatuvarı mini bir konser verdi. Atatürk Konferans Salonundaki törenin açılış konuşmasının gerçekleştiren HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Üniversitenin Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için öncü rol üstlenen kurumlardan birisi olduğunu ifade ederek, depremin ilk gününden itibaren Üniversiteden desteğini esirgemeyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine teşekkür etti.  6 Şubat depremlerinin üniversitedeki var olan akademik birimlerde kalıcı hasarlar oluşturduğunu ifade eden Rektör Eren, buna karşın alınan önlemler ve gerçekleştirilen güçlendirme ve iyileştirme çalışmalarıyla eğitim öğretimin kesintisiz olarak devam edeceğini söyledi.

EREN: “BİLİM LİTERATÜRÜNE KATKI SAĞLADIK”

REKLAM ALANI

Rektör Eren, deprem sonrası ilin ayakta kalan tek sağlık kuruluşu olan Sağlık Uygulama ve Araştırma ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri, çalışanlarının büyük fedakarlığıyla bölge insanının derdine derman bulabildiği en kapsamlı sağlık kuruluşları olduğunu belirtti. Üniversitenin gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerin artarak devam ettiği ifade eden Rektör Eren: “Göreve geldiğimiz 2022 yılında 3 olan TÜBİTAK destekli proje sayımız 2023 yılında 13, 2024 yılında ise 29 projeye yükselmiştir. TÜBİTAK tarafından deprem illerindeki üniversiteler genelinde en çok proje kabulü alan yükseköğretim kurumlarından birisi olarak, 2023 ve 2024 yıllarında kabul edilen, yürürlükte olan ve sözleşme aşamasında bulunan 59 TÜBİTAK projemizle bilim literatürüne katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bunlara ilaveten 82 BAP Projesi ve 2 AB Projesi hayata geçirilmiş ve 4 adet patentimiz yine bu süreçte tescillenmiştir.” dedi.

ÖZVAR: “MKÜ’NÜN DEPREM SÜRECİNDEKİ PERFORMANSI TAKDİRE ŞAYAN”

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yapmış olduğu açılış konuşmasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak adına Hatay’da yürüttüğü faaliyetleri ve gösterdiği gayretleri takdirle karşıladığını ifade etti. Prof. Dr. Özvar, başta Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi olmak üzere depremde yara almış olan üniversitelerdeki eğitim öğretimin faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gereken tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Yükseköğretim Kurulunun tüm imkanlarıyla Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin yanında olduğunu belirten Prof. Dr. Özvar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi akademisyenlerinin 6 Şubat depremlerinin oluşturduğu olağanüstü şartlara rağmen göstermiş olduğu performansın takdire şayan olduğunu belirtti.

Kalite odaklı, üretken, yenilikçi ve uluslararası saygınlığa sahip bir yüksek öğretim vizyonuna katkı sunan Üniversitemize teşekkür eden Prof. Dr. Özvar öğrencilerimize tavsiyede bulunarak; ”Öğrenim gördüğünüz programa devam ederken kampüsün imkanlarından istifade etmeye, kampüs ortamında hocalarımızla daha fazla iletişim kurmaya, sahanızla alakalı ve saha dışı çalışmalara ağırlık vermenizi tavsiye ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a hediye takdiminde bulundu.

2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni için üniversitede bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Merkezi Derslik binasını gezerek incelemelerde bulundu. Tören sonrası Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesini ziyaret eden Başkan Özvar, hastane personeliyle bir araya gelerek 6 Şubat depremlerinde gösterdikleri özverili çalışmalardan ötürü teşekkür ederek, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.