HURDA ARAÇ SAHİPLERİ DESTEK BEKLİYOR

HURDA ARAÇ SAHİPLERİ DESTEK BEKLİYOR

Hataylı vatandaşlar hasarlı araçlar için AFAD tarafından ödenecek parayı beklemeye devam ediyor.

Depremden sonra yıkılan birçok bina ve can kaybına bilindiği üzere binlerce hasarlı araçta kayıtlara girdi. Apartman önlerinde, caddelerde park halinde ki araçların üzerine düşen duvar, su deposu gibi maddeler araçlara büyük hasar vermişti. Motorlu araç sahiplerinin araçlarını yaptırmak üzere harekete geçmeleriyle birlikte özellikle ‘çıkma parça’ satışı yapan işletmeler ise büyük bir yoğunluk yaşamaya başladı. Antakya Küçük Sanayi Sitesi başta olmak üzere şehrin farklı noktalarında işyeri açmış olan çıkma parça satan işletmeler depremle birlikte altın çağını yaşamaya başladı. Araç parçaları için günler bazen de haftalar sonrasına randevu veren işletmeler yaşanan yoğun talep nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Vatandaşlar ise, “Orijinal parçalar çok pahalı alabilme imkânınız olmuyor. Dolayısıyla bizlerde Çıkma Parça satan işletmelere gidiyoruz. Oradan temin etmeye çalışıyoruz. Ancak orada da çok yoğunluk oluyor. Bazen küçük parça için haftalarca bekliyoruz” dediler.

AFAD PARA ÖDEYECEK Mİ?

Orijinal parça yerine çok daha uygun fiyatlara yan sanayi veya çıkma parça tercihinde bulunan vatandaşlar ise hasarlı araçlar için AFAD tarafından ödenecek parayı da beklemeye devam ediyor. Konuya ilişkin görüş bildiren vatandaşlar, “Araçlarımız depremden dolayı zarar gördü. O zaman AFAD araçlarda meydana gelen zararı ödeyeceğini açıklamıştı. Hatta araçlarımızın zarar gördüğü noktalarda fotoğraf çektik ve kayıt formu oluşturduk. Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen herhangi bir ödeme yapılmadı” dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.