İFTAR SOFRALARININ BAŞTACI “HUMUS”

İFTAR SOFRALARININ BAŞTACI “HUMUS”

Hatay Mutfağında olmazsa olmazların başında gelen Humus  eşsiz lezzeti ile iftar sofralarını vazgeçilmezi  olmaya devam ediyor. Kısa adı UNESCO olan “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization” “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu” tarafından ‘Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” olarak ilan edilen şehrimizin soğuk mezeleri arasında zirvede yer alan Humus 4 kuşaktır Çayırcı ailesinin ellerinde lezzet buluyor.

Ramazan ayının başlaması ile birlikte iftar sofralarında humusa yer vermek isteyenlerin akın ettikleri Çayırcı Hasan Usta taleplere cevap verebilmek adına yoğun mesai harcıyor. Birinci kuşak olarak 1953 yılında bu muhteşem  lezzeti yapmaya başlayan merhum Muharrem Çayırcı’dan  bayrağı devralan merhum Halef Çayırcı ve oğulları tarafından zirveye taşınan bu lezzet şimdilerde Semerciler Çarşısında üçüncü kuşak Hasan Çayırcı ve Halef  Çayırcı ailelerine  özgü humusu en güzel biçimde yapmayı sürdürmektedir.

Ramazan ayı dolayısıyla Humus olayında yoğun bir hareketliliğin yaşadınığını ifade ederek sözlerine başlayan Hasan Çayırcı açıklamasında;”Öncelikle herkese hayırlı ve bereketli bir Ramazan ayı diliyorum.İftar sofralarında humusa yer vermek isteyenlerin ilk günden işletmemize gösterdikleri ilegi bizleri fazlası ile mutlu etmektedir. Çayırcı humusu bir markadır.Tabi bunu dedemiz merhum Muharrem Çayırcıya borçluyuz.Merhum babamızdan sonra üçüncü ve dördüncü kuşaklar olarak aile büyüklerimizin asla kalitesinden taviz vermediği humus lezzetini hiç bozmadan müşterilerimize sunmak adına var gücümüzle çalışmaktayız.Humusta kullanılan malzeme ve kıvam çok önemlidir.Aile geleneğimiz olan humusu en leziz biçimde sunduğumuz işletmemizde başarımızı aldığımız olumlu dönüşlerden görmekteyiz.Humus’u klasik biçimde servisimize ilave olarak Çam Fıstıklı,Cevizli,Yumurtalı,Nohutlu ve Kavurmalı biçimde ama Antakya’nın orijinal tereyağı ile birlikte servis yapmaktayız.Semerciler çarşısında bulunan ve hijyen  koşullarının ön planda tutulduğu işyerimizde müşterilerimize yaptığımız sunumların yanında kilo ile de satış yapmaktayız.Ramazan ayı dolayısıyla 250 Gr. Poşetlerimiz yoğun ilgi görmektedir. Fiyatlarımız uygundur.Bizleri yıllardır tercih ederek marka konumuna gelmemizde büyük pay sahibi olan kıymetli müşterilerimiz başta olmak üzere özverili bir biçimde çalışan ekip arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyor herkesi Semerciler Çarşısındaki iş yerimize bekliyoruz.”dedi.

Çayırcı Hasan Usta’nın meşhur bakla ve humusu için iletişim numaraları 0326 213 99 01 ile  0 537 325 62 62.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.