İSKENDERUN’DA KİTAP SEVERLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İSKENDERUN’DA KİTAP SEVERLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İskenderun Kaymakamlığı, Kütüphane Haftası’nın 60. yılını kutladı. Haftanın etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ödül töreninde, Halk Kütüphanesi’nde en fazla kitap okuyan okurlara ödülleri takdim edildi. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen törende konuşan İskenderun Kütüphane Müdürü Nebil Özdemir, 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nın bu yıl “Yapay Zekâ” temalı akıllı kütüphaneler sloganıyla 60. kez düzenlendiğini belirtti.
Özdemir, farklı yaş gruplarından toplam 12 okurun en çok kitap okuyucusu olarak seçildiğini açıkladı. Geçen yıl deprem nedeniyle yapılamayan etkinliklerin bu yıl gerçekleştirildiğini ifade eden Özdemir, ödül alanların ilk, orta ve lise seviyelerinde olduğunu ve hatta İGSAŞ konteyner kentindeki küçük kütüphaneden de okuyucuların bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca, her yıl mart ayının son haftasının kütüphane haftası olarak kutlandığını ve bu etkinliklerle okumayı teşvik ettiklerini vurguladı. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürk de törende bir konuşma yaparak okurlara seslendi. Demiryürk, okumanın bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayarak, katılımcılara alışkanlıklarını sürdürmeleri çağrısında bulundu. Kendisinin de son zamanlarda İskender Pala’nın ‘Babil’de Ölüp, İstanbul’da Aşk’ kitabını okuduğunu ve okumanın ne kadar keyifli olduğunu belirtti. Demiryürk, kitap okumanın zihni beslediğini ve egzersiz yapmak gibi olduğunu dile getirerek, katılımcıları tebrik etti ve bu alışkanlığı yaşamları boyunca sürdürmelerini temenni etti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.