HATAY’DA HEMODİYALİZ ÜNİTESİ HİZMETE GİRDİ

HATAY’DA HEMODİYALİZ ÜNİTESİ HİZMETE GİRDİ

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez, hastanede Hemodiyaliz ünitesinin 07.11.2023 tarihinde hasta kabulüne başladığını açıkladı.

Hatay İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Tunga Barçın’ın ziyareti vesilesiyle Sahra Hastanesi’nde kurulumu tamamlanan üniteyi de gezen Sönmez, bölümün özelliklerini İl Müdürü Uzm. Dr. Tunga Barçın’a aktardı. İl Müdürü Tunga Barçın’ın ziyareti ile ilgili Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada; “Hatay İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Hatay Eğitim ve Araştırma (Sahra Hastanesi’nde) kurulumu tamamlanan Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı. İl sağlık müdürümüz Uzm. Dr. Tunga Barçın ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Pekmezci destekleri ve çabaları ile Sahra Hastanesine kazandırılan Hemodiyaliz Ünitesi açılmıştır. İlk etapta 1 HCV Pozitif, 1 HBV Pozitif ve 18 adet Negatif cihaz ile 12 Hemşire ve 5 Destek Personeli ile hizmete sunduğumuz ünitemiz, 20 yataklı servis, 7/24, günde 3 seans olarak hizmet verecektir. Başhekim Dr. Sıtkı Sönmez ve Hastane Yönetimi ile Hemodiyaliz Ünitesini yerinde ziyaret ederek çalışanlardan işleyiş hakkında bilgi aldı” denildi.

SÖNMEZ: TÜM PERSONELLERİMİZE İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM

Üniteyi gezen Başhekim Dr. Sıtkı Sönmez tüm personellere iyi çalışmalar diledi. Sönmez açıklamasında; “Yaşanan depremden sonra kendi imkanları ile çeşitli zorluklara katlanarak il merkezindeki hastanelerde diyalize giren hasta vatandaşlarımız artık burada rahatlıkla diyaliz tedavisi alabileceklerdir. Gerek Antakya ilçe merkezi ve gerekse de bağlı köylerin kış mevsiminde ki koşullarına dikkate aldığımızda çok önemli bir mağduriyeti gidermiş bulunmaktayız. Hastalarımız ve hasta yakınlarımız adına çok mutluyuz. Hemodiyaliz Ünitesinin bölge halkına hayırlı olmasını dilerken, emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.