İSLAMOFOBİ BOŞA ÇIKARILDI
Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan 2022 FIFA Dünya Kupasının ilk kez bir İslam ülkesinde düzenlendiğine değinen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, yakın zamanda Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu tarafından Konya’da yapılan 5. İslami Dayanışma Oyunları organizasyonuyla, Katar’da düzenlenen ve Arjantin’in şampiyonluğuyla son bulan dünya kupasıyla ilgili karşılaştırmalarda bulundu.Ülkemizde İslam oyunları adı altında yapılan bu organizasyona ev sahipliği yapan yetkililer maalesef harcadıkları dev bütçelere rağmen organizasyonun adına yakışır hiçbir faaliyette bulunmadığını ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Elimize geçen büyük bir fırsat kaçırdık ve bu fırsatı Katar gibi hiçbir şekilde değerlendiremedik. Hatta bu organizasyon aleyhimize dönerek, yapılmasa daha iyiydi dedirten manzaralara şahitlik ettik.
DÖNEMİN FOTOĞRAFI!
Televizyon ekranlarında yayınlanan başı kapalı altı şortlu, giyim kuşamlara baktığımızda İslami dayanışma oyunları tabiri caizse “altı kaval üstü şişhane” misali kıyafetler tam da “bu dönemin fotoğrafı” gibiydi.Konya’daki organizasyonda temsil babında yaşanan nahoş görüntülere ses etmeyenler Katar’daki turnuva üzerinden Müslümanları ahlaksızlığa alet olmakla suçladı. Konuya tarafgir bakmanın, meseleyi doğru tespit edememekten öte gitmeyen hamasi ifadeler taşıdığı gibi niyetleri de sorgulanmalıdır.” dedi.
İSLAMOFOBİ!
Bütün olumsuzluklarına rağmen Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak hem Katar hem de İslam dünyası açısından önemli birçok fırsat olduğunu belirten GİK Üyesi Çalışkan, “İnancımızın tebliğ edilmesine zemin hazırladığı gibi Batı’da oluşturulan ve dünyaya servis edilen olumsuz Müslüman imajının bir nebze de olsa düzeltilmesine katkıda bulundu.Katar’ın bir İslam ülkesi olması münasebetiyle, ülkeye giriş yapan milyonu aşkın farklı etnik yapıya, kültüre ve dine mensup kimsenin belki ilk kez İslam’ı bu kadar “yakından tanıma” imkanı elde etti.” dedi.
TEBLİĞ
Malum olduğu üzere dünyada İslamofobi diye tanımlanan ve Müslümanları potansiyel birer tehlike olarak gören çevrelere karşı 2022 Dünya Kupası’nda güzel bir karşılık verme imkanı elde edildiğini vurgulayan GİK Üyesi Çalışkan, “Müslümanların kendilerini temize çıkarmalarını sağlayacak bir savunma psikolojisinden çok bire bir tanıtım -İslami literatürde buna tebliğ diyoruz- imkanı bulunmuştur. Sosyal medya paylaşımlarından ve kamuoyuna yansıyan bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla birçok ihtida olayının yaşandığı ve bazı insanların kendilerine yapılan tebliğe olumlu karşılık verip İslam’ı seçtikleri görülüyor.Katar hükümeti turnuva öncesi otel odalarına ve toplu bulunulan birçok mekana İslam esaslarını ve güzelliklerini anlatan broşürler koydu. Pankartlara hadis-i şeriflerden seçmeler astı. Birçok alim organizasyonu fırsat bilerek insanlarla tanışıp onlara tebliğ yaptı. Organizasyonun başarıyla yürütülmesi de Müslüman bir ülkenin de bu tarz büyük etkinlikle başa çıkabilecek altyapıya sahip olduğunun gösterilmesi ayrıca vurgulanması gereken olumlu bir husustur.” dedi. Haber Merkezi