Japon heyetinden Kırıkhan Belediyesi’ne ziyaret

KIRIKHAN BELEDİYESİ JAPON HEYETİ

Japon heyetinden Kırıkhan Belediyesi’ne ziyaret

Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında Kırıkhan’a kazandırılan “Gezici Sağlık Merkezi Aracıyla mahallelere sağlık ve muayene hizmetlerini yerinde görmek üzere ülkemize gelen Japon Heyeti Kırıkhan Belediyesine ziyarette bulundu.
Kırıkhan Belediyesi, Kırıkhan Devlet Hastanesi, Hatay il Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkhan İlçe Sağlık Müdürlüğünün organizesiyle bugüne kadar 5.800 vatandaşımıza muayene hizmeti gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Yavuz yaptığı açıklamada;
“Japonya büyükelçiliğinin çok değerli diplomatları öncelikle bizlere göstermiş oldukları sıcak ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür ediyor saygı ve selamlarımı sunuyorum. Her ne kadar aradaki coğrafi uzaklıklar fazla olsa da Türk ve Japon halklarının dostlukları yüz yıllardır gelişerek devam etmektedir. Ertuğrul gemisi de bu dostluğun simgesi olarak tarihte ön plana çıkmıştır.
Bizlerde bu proje vesilesi
ile bu kadim dostluğun pekiştirilmesine katkı sağladığımızı umuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Dünyada ve özellikle bulunduğumuz coğrafyada gelişen olaylara kayıtsız kalmama yönünde önemli bir politika izlemektedir.
Japonya Büyükelçiliğinin, Türkiye’de sunduğu
önemli projelerden birisi olan “Yerel Projelere
Hibe Programı” kapsamında sunmuş olduğumuz “Gezici Sağlık Merkezi” projemizi finanse ederek bizlerden desteklerini esirgemeyen ve iki ülkenin dostluğunun pekişmesini sağlayan Japonya Büyükelçisi Hiroshi OKA nezdinde Japonya Hükümetine ve Japon halkına şahsım ve Kırıkhan Halkı adına ilçemize bu önemli
projeyi kazandırdıkları için sonsuz şükranlarımı sunarım. Yine bu projenin olgunlaşması için her türlü fedakârlıklarda bulunan hemşerimiz
Gökhan Tacir’e de katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi. Ziyaret esnasın da görüşlerini dile getiren Japon yetkililer;
“Geldiğimiz bugünde
hava yağmurlu ve soğuk olmasına rağmen sizlerin sıcak karşılaması bizlerinde içini ısıtmıştır. Dolayısıyla her zaman sıcak misafirliğinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim” dediler.
Başkanlık makamında yapılan sıcak sohbetin ardından Japon heyeti ile Başkan Yavuz, Gezici sağlık aracında incelemelerde bulundu.
Heyet daha sonra Gaziantep’ te ki projeyi incelemek üzere Kırıkhan Belediyesinden ayrıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.