81 İLİN LEZZETLERİ ANTAKYA’DA

Türkiye’nin 7 bölgesine ait, 81 ilin lezzetleri Antakya’da görücüye çıktı. Türkiye’de bulunan birçok ilin yöresel yemek ve ürünlerinin sergilendiği lezzet pazarı, vatandaşların ilgi odağı oldu.

81 İLİN LEZZETLERİ ANTAKYA’DA

Türkiye’nin 7 bölgesine ait, 81 ilin lezzetleri Antakya’da görücüye çıktı. Türkiye’de bulunan birçok ilin yöresel yemek ve ürünlerinin sergilendiği lezzet pazarı, vatandaşların ilgi odağı oldu.Antakya, Aksaray Mahallesi Şükrü Balcı Caddesinde Primemall karşısında açılan ve 1 hafta sürecek olan etkinlikte çeşitli illerden getirilen lezzetler, kuru gıdalar, içeceklerin buluştuğu yöresel ürünler stantlarda sergileniyor.Vatandaşların beğenisine sunulan ürünlere Antakyalılar büyük ilgi gösteriyor. Cumartesi günü açılan ve bir hafta açık olacak standın ilk kurulduğu dakikada vatandaşlar yöresel tatları keşfetmek için standın yolunu tuttu. Etkinliğe sevinen vatandaşlar ilçeye bu tür etkinliklerin renk kattığını kaydetti.

“81 İLİN LEZZETLERİNİ HATAYLILARLA BULUŞTURUYORUZ”

Getirdikleri yöresel ürünleri Hataylılarla buluşturan esnaflar; “81 ilin yöresel ürün ve yemeklerini Antakya’ya getirdiklerini belirterek, “Gittiğimiz yerin potansiyeline göre 81 ilin neyi meşhur ise organik ürünlerini oranın halkıyla buluşturuyoruz. Biz burada 81 ilin lezzetlerini Hataylılarla buluşturuyoruz. Bu seferki durağımız Antakya oldu. 81 ilin çeşitli ürünlerini tanıtarak ayın yirmisine kadar Allah’ın izniyle Antakyalı vatandaşlara hizmet vereceğiz. Kısmet olursa diğer aylarda da burada aynı etkinliği yapmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“EMEĞİ GEÇENLERİN ELİNE SAĞLIK”

Bu tür etkinliklerin Antakya için olumlu olduğunu belirten vatandaşlar ise şöyle konuştu: “Yöresel tatlar festivali çok güzel bir program olmuş. Emeği geçenlerin eline sağlık. Ülkemizin değişik topraklarından galipte lezzetlerini burada sergileyen değerli esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz.  Medeniyetler şehri Hatay’da böyle etkinliklerin devamını canı gönülden diliyoruz. Bu alanda çok ürün  bulabiliyoruz. Vatandaşlar Türkiye’nin  birçok  yerinden gelen esnaf  kardeşlerimiz  sayesinde  başta  Kars, Malatya, Erzurum, Trabzon gibi birçok ilin  tatlarından  faydalandı. İnşallah bu tür etkinlikler daha sık olur.”  HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.