KÖSEOĞLU: AÇIK DENİZLERDE YÜZMEK ÖZGÜRLÜK OLDUĞU İÇİN VAZGEÇİLMEZİM

KÖSEOĞLU: AÇIK DENİZLERDE YÜZMEK ÖZGÜRLÜK OLDUĞU İÇİN VAZGEÇİLMEZİM

Hatay’ın Milli yüzücüsü ve yüzme antrenörü Kamil Köseoğlu, yüzme sporuna ilgisini ve katıldığı yarışmalarda duyduğu heyecanı kamuoyu ile paylaştı.Hatay’ın Milli yüzücüsü ve yüzme antrenörü Kamil Köseoğlu, yüzme sporuna ilgisini ve katıldığı yarışmalarda duyduğu heyecanı kamuoyu ile paylaştı.
Kamil Köseoğlu, açıklamasında, 1966 da başladığı yüzmeye çok sevdiği yüzücü abileri Sırrı Durmuşoğlu’nun her antrenman sonrası kendi başına uzun mesafeler yüzerken izleyip uzun yüzme merakını artırdığını söyledi.
O dönemlerde yaşı küçük olduğu için üzüldüğünü ama içinden bir sesin yüzeceğini söylediğini ifade eden Kamil Köseoğlu, şöyle konuştu:
“Yıllar hızlı geçiyor ilk Deniz yarışım 1981 de Çanakkale, son olarak da 5. Büyük Çekmece yüzme yarışlarında 5 km olmuştur. Açık denizlerde yüzmek alabildiğine özgürlük olduğu için benim vaz geçilmezim. Hayatını yazar mısın deseler. Sulara yazsam sığmaz akar gider. Açık Deniz yarışlarına hazırlanırken çok sıkıntım olur. (Bitirebilir miyim-başarabilir miyim) Yarış gecesi telaşım başlar. Erken yatmam gerekirken, parkuru nasıl Yüzeceğim? Nerede tempolu Yüzeceğim derken 4-5 saat uykuyla start yerine varırım. Tanıdık, bildik arkadaşlarımla selamlaşıp başarılar diledikten sonra hakem heyetine uğrayıp lisans kontrolü, yarışmada sporculara verilen numaralar vücudun (eller, sırtına) yazılır. Arkasından yarış parkuru detaylı bir şekilde sporculara anlatılır. Kafanızdaki pürüzler giderilir. O an sadece hedefe bakıp hedefiniz görmeye odaklanırsınız.
START SESİ İLE YARIŞIN İÇİNDE OLURSUNUZ
Birden korkunç bir start sesi ile yarışın içinde olursunuz. Önümüz, yanımız, arkamız, kalabalık sporcularla suya yönelirim. Bazen kulaçlar, ayaklar, kafalar, bedenler kazara temas içinde olursunuz. Zaten yarışın püf noktasını burada çözersiniz. Bir an önce kalabalıktan uzaklaşmak için öne, yanlara zikzaklar çizerek kurtulmaya çare ararsınız. On, onbeş dakika bu çabanız sürer. Bundan kurtulunca tempolu yüzerek amaca varmak için biraz hayal kurarsınız birde bakarsınız ki Bitiş anı Süslü Takı ve sağında solunda toplanmış. Spor severlerin alkışları ve güzel anonslar. Biten güzel bir yarış.
Sevdiklerimle yarıştığım için hep mutluyum. Çünkü onlar benim her şeyim. İyi ki varsınız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.