KAŞIKÇI’DAN AMANOS TÜNELİ’NE MÜSLÜM BABALI GÖNDERME

KAŞIKÇI’DAN AMANOS TÜNELİ’NE MÜSLÜM BABALI GÖNDERME

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde, Amanos Tüneli talebini Müslüm Gürses’in unutulmaz ‘Şu geçit vermeyen dağlar utansın’ şarkısıyla TBMM’ye taşıdı.Yaptığı konuşmada Türkiye’nin ulaşım ve altyapı noktasında önemli çalışmalarını dile getirirken, Karadeniz ve Toroslar örneğini vererek Amanos Tüneli’nin de yapılmasını isteyen Milletvekili Kaşıkçı, hem Amanos Tüneli’nin, hem hızlı tren projesinin, hem de İskenderun – Antakya otobanının tamamlanmasının Hatay’ı ulaşımda merkez üs olma noktasında önemli bir noktaya taşıyacağını ifade etti.

“ŞU GEÇİT VERMEYEN DAĞLAR UTANSIN’

Hataylılar için “Şu geçit vermeyen dağlar utansın’ sözünün artık şarkılarda kalması gerektiğini ifade eden Milletvekili Kaşıkçı, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Eskiden şarkılara türkülere konu olmuş aşılmaz dağlar meselesi vardı. Örnek vermek istiyorum; Şu geçit vermeyen dağlar utansın. Şarkılarımızda ve türkülerimizde şu aşılmaz dağlar, geçit vermeyen yollara hep yer verilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada aşılmaz dağlar dediğimiz dağlar, mesela; Karadeniz Ovit Tüneli’yle açılmıştır, mesela Toroslar Pozantı Tüneli’yle açılmıştır. Açılmayan bir dağ kaldı o da Hatay Amanos dağları. Biz Ovit’teki konforu, biz Pozantı’daki konforu artık Hatay’da Amanos dağlarında da görmek istiyoruz. ‘Şu geçit vermeyen dağlar utansın’ sözünün artık biz de şarkılarda kalsın istiyoruz Hataylılar olarak. 17 km. bir yol İskenderun’dan Antakya’ya otobanımız devam ederse gerçekten çok rahat edeceğiz tüm hemşerilerimizin de ortak talebi. Hatay Milletvekili olarak,  Hatay’a hızlı tren gelmesi konusunda da müjde bekliyoruz. Hemen kuzeyimizden Adana, Osmaniye, Gaziantep hattı devam ediyor. Eğer oradan 100 km. bağlantı verirseniz Hatay için çok iyi olacak. Bu müjdeyi de sizden bekliyoruz” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.