A.HATAYSPOR KARTAL’I AVLADI

A.HATAYSPOR KARTAL’I AVLADI

Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Beşiktaş’ı ağırlayan Atakaş Hatayspor, 5. Dakikada Saba Lobjanidze’nin golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Son maçta deplasmanda rakibine 7-0 mağlup olan Atakaş Hatayspor, maçın rövanşını da almış oldu. Ligin güçlü ekibi Beşiktaş karşısında Ömer Erdoğan’ın talebeleri kalede Munir, savunmada Kamil, Fatih, Burak, Adekugbe, orta alanda Boudjemaa, Ribeiro, Traore, kanatlarda El Kaabi ve Lobjanidze, forvette ise Mame Diouf 11’i ile sahaya çıktı. Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş ise kalede Ersin, savunmada Rosier, Vida, Montero, Umut, orta alanda Necip, Atiba, Teixeira, kanatlarda Ghezzal, Larin, forvette ise Batshuayi 11’i ile sahadaki yerini aldı.

GOL PERDESİNİ SABA ARALADI

Cüneyt Çakır’ın düdüğü ile başlayan mücadelede ilk vuruşu Hatayspor yaptı. 2. dakikada Orta alanda topla buluşan Teixeira topu rakip ceza sahası önüne kadar iyi taşıdı. Yay üzerinden kendi vurmayı tercih etti ancak top farklı şekilde auta gitti. 5. dakikada Hatayspor, Saba’yla öne geçti! Vida’nın çıkarken kaptırdığı top sonrası Diouf hemen solundaki El Kaabi’yi gördü. O da karşı karşıya pozisyonda pas çıkarmak isterken önce savunmaya sonra kendisine çarpan top kaleye yöneldi, Lobjanidze de ağlara doğru giden topa son dokunan isim oldu: 1-0 Saba Lobjanizde, bu sezon Beşiktaş ağlarını en erken sarsan isim oldu. 9’da Beşiktaş’ın Ghezzal’le sağ kanattan kullandığı kornerde ön direkteki Necip’in kafa vuruşunda top ters taraftan auta çıktı. 11. dakikada Ev sahibi ekibin sağ kanattan kullandığı korner sonrası ceza sahası dışına açılan topa Boudjemaa gelişine sert vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı. 13’te rakip yarı alandaki etkili paslaşmalar sonrası Atiba yay üzerinden sol ayağıyla kaleyi denedi, Munir üzerine gelen topu zorlanmadan kontrol etti.

MUNİR KALESİNDE DEVLEŞTİ

30’da ceza yayının gerisinde topu alan Ghezzal içeri sokuldu ve sol çaprazdan son çizgiye inerken kaleyi denedi, Munir son anda topu kornere tokatladı. 33’te Beşiktaş’ta Larin kendi sahasında kaptığı top sonrası Kenan’ı gördü. Kenan penaltı noktası hizasından vurdu, savunmaya çarpan top kornere çıktı. 43’te sol kanattan gelişen Hatayspor akınında Adekugbe’nin ortaya çevirdiği topa müdahale etmek isteyen Rosier’nin ayağından seken top eline çarpıp kornere çıktı. Ev sahibi ekip bu pozisyonda penaltı bekledi ancak hakem, elin doğal konumda olduğu belirterek köşe gönderini gösterdi. 49’da Montero’nun hatalı pası sonrası El Kaabi’nin derinlemesine topuna Traore sol çaprazdan bomboş durumda vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı. İlk yarı bu pozisyonla sona erdi.

BEŞİKTAŞ YÜLKENDİ HATAY DİRENDİ

İkinci yarıya da Atakaş Hatayspor hızlı başladı. Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Atiba’nın ortasında Kenan ön direkte dokundu, savunmaya da çarpan top kornere çıktı. 61’de Ayağa paslarla çok iyi bir atak geliştiren Hatayspor’da son olarak Adekugbe sol çaprazda buluştuğu topla kaleyi denedi. Savunmaya çarpan top kornere çıktı. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Rosier’nin ortasında kale alanına doğru iyi hareketlenen Teixeira kafayı vurdu, çizgi üzerindeki Munir yerden seken topu güçlükle çeldi. Beşiktaş’ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası penaltı noktası üzerinde yaşanan karambolde Mehmet Topal topuğuyla köşeye müthiş bıraktı, top Munir’in bakışları arasında ağlara gitti ancak VAR kontrolü sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 83’te Salih Uçan ceza sahasına ortaladı. Saint Louis göğsüyle yumuşatarak topu kalecisine gönderdi. 88’de ani gelişen Hatayspor atağında Adekugbe’nin sol kanattan ortaya çevirdiği topu Kamara nefis bir hareketle önüne aldı. Dönerek vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı ancak ancak ofsayt bayrağı da havaya kalktı. 91’de Beşiktaş atağında Rosier’nin sağ kanattan içeri taşıdığı topa Salih çaprazdan vurdu ancak top farklı şekilde auta çıktı. Son dakikaya kadar kıran kırana geçen mücadele Saba’nın tek golüyle Atakaş Hatayspor’un tek golüyle Hatayspor’un galibiyetiyle tamamlandı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AKDENİZ DERBİSİ YAŞANACAK

Süper Lig’de zorlu bir haftayı geride bırakan temsilcimiz Atakaş Hatayspor, önümüzdeki hafta deplasmanda Adana Demirspor’a konuk olacak. Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’ndaki karşılaşma 7 Kasım Pazar günü saat 16.00’da oynanacak. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.