KONTEYNERDE YÖRESEL KIYAFETLİ BEZ BEBEK SANATINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR

KONTEYNERDE YÖRESEL KIYAFETLİ BEZ BEBEK SANATINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR

Seval Gücel Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi  Usta Öğreticisisi.Asrın felaketine kadar Unutulmaya yüz tutmuş bir el sanatı yöresel kıyafetli bez bebekler başta olmak üzere bir çok el sanatı konusunda harcadığı büyük çaba ile biliniyor.6 Şubat depreminin yaralarını ağır ağır sarmaya çalışan şehrimizde geçtiğimiz günlerde Kışlasaray mahallesinde  faaliyete açılan konteyner atölye de öğrencilerine el sanatları konusunda eğitimler veren Seval Hoca aynı zamanda sanatın iyileştirici gücü ile depremzedelere bir nebze de olsa moral ve motivasyon da yapıyor.

Unutulmaya yüz tutmuş bir el sanatı yöresel kıyafetli bez bebekler…Görenlerin büyük bir hayranlık ile izledikleri bu bebekler yapıldıkları yörelerin izlerini taşırken bu sanatı Hatay’da tek yapan ve de verdiği kurslar ile yaşatmaya çalışan Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi  Usta Öğreticisi Seval Gücel  takdir toplamaya devam ediyor. Soba teli,alçı,tutkal ve evde bulunan artık bezlerden yapılan Defne sabunu pişiren,Yün eğiren,Sac üzerinde ekmek pişiren,Bulgur öğüten ve Odun istifleyen yöresel kıyafetli bez bebekler şirinliklerinin yanında yöresel ürünlerin yapımını konu edinmeleri ile de büyük beğeni toplamaya devam ediyorlar.

Unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı yaşatmak adına yıllardır mücadele vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Seval Gücel  yaptığı açıklamasında :” Yapılan iş ne olursa olsun severek yapılmalı.İşte benim durumumda böyle çok seviyorum yöresel kıyafetli bez bebek yapımını.Gençlik yıllarımda Nevşehir Anadolu Kız Meslek Lisesi El Sanatları dersinde almış olduğum Bez Bebek yapımı ile başlayan maceram bugün gördüğünüz gibi burada devam etmektedir. Yaptığım yöresel kıyafetli bez bebekler eski dönem Turizm Bakanı Işılay Saygın tarafından beğenilerek belgeler ile ödüllendirimiştir. Yıllar içerisinde kendimi çok geliştirerek harika eserler çıkarmaya başladığım yöresel kıyafetli bez bebekler alanında oldukça fazla ders verdiğimi de belirtmek isterim. Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan konteyner atölyemizdeki kursumuzda kursta Usta Öğreticilik  yapıyor ve bu sanata meraklı öğrencilere eğitim veriyorum.

Kendim ve kursiyerlerimizin ortaya çıkardığı eserler herkes tarafından büyük beğeni toplamaktadır. Bu beğeni bizleri daha iyi işleri ortaya çıkarmak adına motive etmektedir. Bebeklerimiz bireysel olarak veya bir kompozisyon içerisinde sergilenmektedirler.Örneğin yöresel olarak bizi anlatan Defne sabunu pişirimi ve kurutulmasının yanında sac üzerinde ekmek yapan bebeklerimizin olduğu kompozisyon görenleri adeta büyülemektedir.Bebeklerimizi satarak aile ekonomimize katkı sağlamaktayız. Hem kendim hem de kursiyerlerimiz için maddi anlamda katkı sağlandığının da altını çizmek isterim. Kurslarımıza katılmak isteyenler Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezine başvuru yapabilirler. Kurslarımız ücretsizdir. Yöresel kıyafetli bez bebekler ve diğer sanat dallarında açtıkları kurslar ile bu sanatlara kıymet veren  Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Keskin   müdürüme teşekkür ediyorum.”dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.