MÜLKSÜZLEŞTİRME SÖYLENTİLERİ BİZİ ÜZÜYOR

MÜLKSÜZLEŞTİRME SÖYLENTİLERİ BİZİ ÜZÜYOR

Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Gürgen, Samandağ’da Toplantı Düzenledi

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen ise, herkesin hakkını alacağı bir proje tasarladıklarını belirterek, “Defne’de 4 bin 500, Kırıkhan’da 5 bin 700, Samandağ’da 8 bin konut yapılması gerekiyor. Zemin+4 kat olarak yapılacak. Kırıkhan’da kırılmayan iki tane fay hattı var. Bunu da düşünerek, sağlam binalar yapmaya çabalıyoruz. Samandağ’da yıkım büyük. Bizim arzumuz yerinde dönüşüm. Projeyi size anlatacağım, istemezseniz yapmayacağız. Herkes hakkını alacak şekilde proje tasarlıyoruz. Buradaki insanları al götür yerine başka insanları getir olmayacak.” diye konuştu. KİMSENİN MALINA EL KOYMAYIZ!
Rezerv alanıyla ilgili, insanların mülksüzleştirileceği, rant oluşturulduğuna dair söylentilerin kendilerini üzdüğünü dile getiren Bakan Gürgen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz kamu yararını düşünürüz. Projeyi yapabilmemiz için para harcamamız, tam yetki lazım. Bu yüzden rezerv alan yaptık. Rezerv alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yetki vermek demek. Kimsenin malına el koymayız. Daha önce Suriyeli getirilecek deniliyordu şimdi de Gazzeli getirilecek deniliyor. İzmir Bayraklı da Hatay gibiydi. Yedi bölge rezerv alanı ilan edildi, 1790 konut yapıldı. Burada başkasına satılan ev, işyeri var mı? Elazığ depreminde hasarlıları yıktık, yenilerinin anahtarlarını teslim ettik.”
BAŞKAN ERYILMAZ: ZAMANINDA BİLGİLENDİRME YAPAMADIK!
Belediye binasında yapılan toplantıda Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, toplantıyı daha önce yapmak istediklerini ancak provoke edildikleri için yapamadıklarını savundu. Eryılmaz, “Biz zamanında bilgilendirme yapamadık, o konuda hatalıyız. Ne bizim ne de Sayın Bakanımızın, vatandaşımızın anayasal güvence hakkına el uzatma gibi bir derdi yok. Kanun da buna müsaade etmez.” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen, Samandağ kaymakamı Emre Dündar ve Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın katılımıyla Samandağ halkının en önemli sorun olan “Rezerv alan projesi” hakkında vatandaşları ve kamuoyunu bilgilendirdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.