KONUT SATIŞLARI ŞUBAT’TA ARTIŞ GÖSTERDİ

KONUT SATIŞLARI ŞUBAT’TA ARTIŞ GÖSTERDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, şubat ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17,3 arttı. Toplamda 93 bin 902 konut satışı gerçekleşti. İstanbul, 16 bin 344 konut satışı ve yüzde 17,4’lük payıyla en yüksek satışı gerçekleştiren il oldu. Ankara 8 bin 300 konut satışı ile ikinci sırada yer alırken, İzmir ise 5 bin 168 konut satışıyla üçüncü oldu. Ardahan, 18 konut ile en az konut satışı yapılan il olurken, Tunceli ve Bayburt da sırasıyla 45 ve 51 konut satışıyla listeye girdi.

İpotekli Konut Satışları Düşüşte: İlk El Satışlar Arttı

Öte yandan, ipotekli konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49,1 azalış gösterdi. Toplam konut satışları içindeki ipotekli satışların payı yüzde 9,4 olarak kaydedildi. Şubat ayındaki ipotekli satışların 2 bin 60’ı ilk el satış olarak gerçekleşti. Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,7 artarak 85 bin 75’e yükseldi.

Yabancılara Yapılan Konut Satışlarında Azalma

Yabancılara yapılan konut satışları da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44,9 azalış gösterdi ve toplamda 1846 konut satıldı. İstanbul, 691 konut satışıyla yabancıların en çok tercih ettiği il oldu. Rusya Federasyonu vatandaşları, 395 konut ile Türkiye’den en fazla konut alan grup oldu. Onları sırasıyla 200 konutla İran, 112 konutla Irak ve 105 konutla Ukrayna vatandaşları takip etti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.