Kore Gazisi Seul’de ağırlandı!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Kore Gazisi Mehmet Şeker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin düzenlediği bir etkinlikle 67 yıl sonra konuk olduğu Seul’de çok iyi ağırlandıklarını söyledi.

Kore Gazisi Seul’de ağırlandı!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Kore Gazisi Mehmet Şeker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin düzenlediği bir etkinlikle 67 yıl sonra konuk olduğu Seul’de çok iyi ağırlandıklarını söyledi.
Türkiye Muhip Gaziler Derneği Türkiye’nin çeşitli şehrinde yaşayan çok sayıda gaziyi 67 yıl sonra Kore’de buluşturdu. Hatay’ın İskenderun ilçesinden de Kore Gazisi Mehmet Şeker savaş bölgesi, şehitlik gezisine katıldı.
İskenderunlu Kore gazisi 1930 doğumlu Mehmet Şeker, 1950’de asker olduğunu, bir sene sonra da Kore’ye gittiğini ifade ederek “Bir buçuk sene kaldığım Kore’de üç Kumkale, Çorban Vegas cepheleri olmak üzere cephe değiştirim. Vegas cephesinde tam 24 saatte 485 kişi şehit verdik. O cepheyi 3 sefer aldık geri verdik, kendiler de çekildi biz de öyle kaldık” dedi.
Dernekleri aracılığıyla Kore’ye gittiğini aktaran Gazi Mehmet Şeker şunları aktardı: “Oraya giderken Allah’ım öyle güzel karşıladılar ki, görülmedik bir şey! Bizleri yorulmayalım diye tekerlekli sandalyeye bindirip gideceğimiz yerlere götürüyorlar. Koreliler ellerinden gelse omuzunda götürecekler. Seul’den geçiyorduk bir cepheden bir cepheye, bir Pazar vardı, içerisinde domuz satılan, savaştan dökülmüş bitik bir şehirdi. Gittiğimizde, şehir her tarafı çiçek gibi olmuş, Allah’ım neresine baksan çok güzel, yağ döksen yalanır. Ben 7. Katta kalıyordum bazen kalkarım gece, gözlerim aşağıyı Allah’ım gündüz nasıl çalışıyorlarsa insanlar gece de aynı şekilde çalışıyorlar. Geceleri gündüzleri yok onların, Allah diyor ‘çalışana veririm, kim çalışırsa ona veririm’ diyor…”
Türkiye Muhrip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan bulundukları bölgede yaklaşık 10-15 Kore gazisi kaldığını belirterek “Dernek Genel merkezimiz, sağlıklı olması nedeniyle 1951 yılında Kore gazisi olan Mehmet Şeker’i Kore’ye gönderdi. Orada Savaştıkları yerler, şehitlikler gezdirildi. Bu Korelilerin ne kadar bizim gazilerimize önem verdiğini, gördük ve Mehmet amcamızın ağzından da bizzat duyduk” diye konuştu.  HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.