LİSELERDE YENİ DERS: SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM

LİSELERDE YENİ DERS: SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yeni düzenleme ile liselerde “sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği” adlı seçmeli ders programa dahil edildi. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ders müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı.

Ders, 10. ve 11. sınıflarda haftada 2 saat olmak üzere toplamda 72 saatlik bir öğretim programını kapsıyor. Öğrencilerin sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği konularında farkındalık geliştirmeleri ve çevrelerindeki tarımsal uygulamaları eleştirebilir bir bakış açısıyla değerlendirmeleri hedefleniyor.

Ders müfredatı, “üretimden tüketime tarım”, “sürdürülebilir tarım”, “gıda güvenliği ve değer zinciri yönetimi”, “gıda güvencesi” olmak üzere dört ana üniteden oluşuyor. “Sürdürülebilir tarım” ünitesinde, bu tarımın gelişim süreci, temel bileşenleri ve tarımsal faaliyetler vurgulanacak. “Gıda güvenliği ve değer zinciri yönetimi” ünitesinde ise gıda üretim sürecinin temel kavramları ve dünya genelindeki gıda güvenliği örnekleri işlenecek. Son olarak “Gıda güvencesi” ünitesinde, öğrenciler küresel gıda güvenlik endeksi doğrultusunda farklı ülkeleri örnekleyerek gıda güvencesinin bileşenlerini inceleyecekler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.