Lütfü Savaş, DEFNE’deki adaylara mavi boncuk mu dağıtıyor? Metin Açık diyor başka bir şey demiyor!

CHP’li HBB Başkanı Savaş ve CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur’un Defne’de İbrahim Yaman’ın yerine Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık’ı mı hazırlıyor?

Lütfü Savaş, DEFNE’deki adaylara mavi boncuk mu dağıtıyor? Metin Açık diyor başka bir şey demiyor!

CHP’li HBB Başkanı Savaş ve CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur’un Defne’de İbrahim Yaman’ın yerine Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık’ı mı hazırlıyor? Nidal Özdemir ve Hikmet Mengüllüoğlu’ndan vazgeçen Lütfü Savaş, üst düzey yöneticilerinin de katıldığı gizli toplantıda Metin Açık’ı işaret ettiği iddia ediliyor. Partililer ise Savaş’ın antidemokratik uygulamasına sert tepki göstererek, misilleme hazırlığı içerisine girdikleri ileri sürüldü..  Hatay’da CHP’nin önemli kalelerinden biri olan Defne İlçesinde Belediye başkanlık koltuğunu kapmak için adaylık yarışı yaşanırken, parti içerisinde Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş’a karşı muhalefet eden grup giderek büyüyor.
Defne Belediye başkanı Dr. İbrahim Yaman’ı koltuğundan etmek isteyen HBB Başkanı Lütfü Savaş ve milletvekili Mehmet Güzelmansur’un, bugüne kadar çok sayıda aday adayını öne sürdüğü iddia ediliyor.
Başkan Savaş ve Milletvekili Güzelmansur’un öne sürdükleri aday adaylarının hiç birinin Defne kamuoyu tarafından kabul görmemesi üzerine son iki gündür Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık’ı ön plana çıkarmaya başladıkları ileri sürülüyor.
Edinilen bilgiye göre, dün sabah Büyükşehir’e ait Habib’i Neccar Tesislerinde Hatay’da adaylık arayışlarını sürdüren CHP heyeti ile Başkan Savaş ve Metin Açık’ın katıldığı son derece gizli bir toplantı gerçekleştirildiği öne sürüldü.
Bu toplantıda Başkan Savaş’ın Metin Açık’ı heyet üyelerine tanıştırdığı ve Defne’de Belediye Başkan adayı yapılması için telkinlerde bulunduğu iddia ediliyor.
Bu toplantının siyasi kulislere yansıması üzerine, Defne de adaylık yarışı Arap saçına döndüğü ve Başkan Savaş’ın bu süreçte “at değiştiriyor” şeklinde tepki dolu yorumlar aldığı ifade ediliyor.
DEFNE’DE ATAMAYA KESİN
GÖZÜYLE BAKILIYOR
Defne CHP’de Belediye başkan adayının atamayla belirlenmesinin neredeyse
netleştiği ve 4 gündür Hatay’ı ziyaret eden PM üyesi Meryem Gül Çiftçi,başkanlığındaki heyetin hazırlayacağı rapor doğrultusunda adayın atamayla yapılmasına kesin gözüyle bakıldığı belirtiliyor.
HBB Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş’ın desteğiyle aday adaylığını açıklayan ve tek kadın aday adayı Nidal Özdemir’den de vazgeçtikleri iddiaları kamuoyunda dolaşmaya başladı.
Başkan Savaş’a güvenerek Defne de aday adaylığı yarışına katılan Hikmet Mengüllüoğlu’ndan da desteğini çeken Başkan Savaş’ın ‘Metin Açık’ ismini ön planda tuttuğu ve gittiği her platformda da bu ismi iyice dillendirmeye başladığı öğrenildi.
DEFNE’DE SİYASİ RÜZGAR HER AN HER ŞEYİ TERS YÜZ EDEBİLİR
Defne’de siyasi rüzgarın her an ve her şeyi ters yüz edebileceği siyasi kulislerde dolaşırken, Defne de seçmen ve örgüt üzerinde ciddi ağırlığı olduğu bilinen CHP eski İl başkanı Servet Mullaoğlu, ve tüm aday adaylarının üzerinde uzlaşabilecekleri bir isim olan Av. Eyüp Hoca’nın daha sahaya inmedikleri ve ilçede sürpriz gelişmelerin yaşanabileceği ifade ediliyor.
Defne siyaset arenasında daha önce Belde Belediye başkanlığı yapmış çok sayıda siyasetçinin de HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın Defne’ye dayatmak istediği adaya karşı tek vücut olacakları bildiriliyor.
Eski Belde Belediye başkanları yanlarına ciddi kanaat önderlerini almak suretiyle Dursun’lu eski Belediye başkanı Selahattin Altınöz’ün çevresinde kümelendikleri ve Başkan Savaş’ın vereceği aksi bir aday karşısında harekete geçecekleri ileri sürülüyor.
HABER: M.MUSTAFA ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.