NEFES BEBEĞE NEFES OLUN!

NEFES BEBEĞE NEFES OLUN!

SMA-TİP-1 Hastası Nefes bebek, tedavi masraflarının karşılanması için hayırseverlerin desteklerini bekliyor.

Hatay’ın Samandağ İlçesi Tekebaşı Mahallesi’nde ki evinde tedavisi devam eden Nefes bebek verilen desteklerle 1 yaşını geçti. Ancak Dubai’de gerçekleşecek tedavisi için 2 milyon 200 bin dolar gibi yüksek bir rakam gereken Nefes Bebek tedavisi için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Ailesi tarafından başlatılan kampanyalar, SMS ve bağış kampanyaları sayesinde şu ana kadar gerekli olan paranın ancak yüzde 14’ü toplanabilen Nefes Bebek, tedavisi gerçekleşmemesi halinde hayatını kaybedecek. Nefes bebeği hayatta tutmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Nefes bebeğin amcası Tufan Yeşil, hayırseverlerin desteklerini beklediklerini söyledi.

GEREKLİ OLAN PARANIN YÜZDE 14’Ü TOPLANDI

Bağış kampanyalarının sıkıntılı geçtiğini belirten Yeşil, “Nefes bebeğin tedavisi için bizden 2 milyon 200 bin dolar para isteniyor. Tedavi teklifi de Dubai’deki bir hastaneden geldi. Ailesi olarak başlattığımız kampanya ne yazık ki en geriden gelen kampanya. Ne yazık ki bu kampanyamızda fazla bir yol kat edemedik. 9 aydan bu yana gerekli olan paranın sadece yüzde 14’ünü toplayabildik. Kampanyamızı halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda stantlar kurarak yürütmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.” dedi.

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

İşadamlarının kampanyalarına karşı gösterdiği duyarsızlıktan şikayet eden Yeşil, “Topladığımız paranın çoğunu açtığımız stantlara ilgi gösteren halkımızdan topladık. Ne yazık ki işadamlarımız kampanyamıza karşı şu ana kadar duyarsız kaldı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Verecekleri en küçük bir destekle bir yaşındaki bir bebeğin hayata tutunmasını sağlayacaklar. Nefes bebeğimize bir nefes olacaklar. Lütfen bizi yanlış anlamasınlar, duyarsız kaldılar diye kimseyi suçlamıyoruz. Ama Nefes’i gördükçe ciğerimiz yanıyor. Yarın bile Nefes için çok geç olabilir. Allah kimseye bu durumu yaşatmasın. Çok zor. Şu anda kampanyamız çok ağır ilerliyor. Lütfen sesimize kulak versinler.” diye konuştu.

MOZAİK HASTANESİNDEN KAMPANYA’YA DESTEK

Öte yandan Antakya Özel Mozaik Kadın Hastalıkları ve Doğum hastanesi Nefes Bebek için stant açarak destek verdi. Hastanenin giriş katında açılan stanta vatandaşlar yaptıkları bağışlarla Nefes bebeğe refes olmaya çalıştı.

Mozaik hastanesi olarak Nefes bebeğin yanında olduklarını belirten Antakya Özel Mozaik Kadın Hastalıkları ve Doğum hastanesi Fazıl Altunay, “Temennimiz dileğimiz SMA hastası olan bütün bebeklerin sağlıklarına kavuşması. Nefes bebek için başlatılan kampanya doğru bir kampanya. Ama bu yeterli değil. Çünkü Türkiye’de nefes bebeğin durumunda olan kaç bebek olduğunu bilmiyoruz. Biz hastane olarak Nefes bebek için harekete geçtik. Umarım ve dilerim en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Ama bu sorun genel olarak bir sağlık sistemi sorunu. Bu ne sağlık bakanlığı tarafından çözüm aranması gerektiği düşüncesindeyim.” diye konuştu.

BAĞIŞ KAMPANYASI VALİLİK İZİNLİ

Nefes bebek için başlatılan kampanya Hatay Valiliği’nin verdiği izinle yapılıyor. Nefes Bebeğe destek vermek isteyenler TR82 0001 0004 4696 1008 6550 04 IBAN numarasına para yatırarak veya Türk Telekom ve Turkcell operatörleri üzerinden 6586’ya mesaj atarak destek olabilirler. Atılacak her mesaj nefes bebeğin tedavisine 20 lira katkıda bulunacak. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.