MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI’NIN DERDİ VATAN

MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI’NIN DERDİ VATAN

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, partisinin görevlendirmeleri ile vatanın dört bir köşesini dolaşmaya ve vatandaşları dinlemeye devam ediyor.

Vatan derdi olanlarla birlikte yol alan Vekil Kaşıkçı, son olarak 18 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bülten yayınladı. Vekil Kaşıkçı bülteninde şu ifadeler yer aldı.

AMONOS DAĞLARI İSTİKAMETİNDE BULUNAN KÖYLERE YENİ YERLEŞİM ALANLARI KURULMASI

Konuşma Metni: Antakya ilçemizin sınırları içerisinde, Amanos Dağları istikametinde bulunan Uzunaliç, Tahtaköprü, Maraşboğazı, Üçgedik, Karaali, Oğlakören, Gülderen, Karlısu, Yaylacık ve Kisecik köylerinde artan nüfusa karşılık vatandaşlarımızın yeni barınma yeri ihtiyacı oluşmaktadır. Bu sorun Hassa, Kırıkhan, Belen, Samandağ ve Arsuz ilçelerimizde de mevcuttur. Özellikle yeni evlenen genç kardeşlerimiz köylerinde hayatlarını devam ettirmek istemekte ancak yeni konut alanları bulamadığı için zorluklar yaşamaktadır vatandaşlarımızın köylerinde hayatlarını devam ettirebilmesi adına yeni bir kırsal yerleşim planı devreye alınıp özellikle genç nüfusun kırsalda yaşamına devam etmesi sağlanmalı ve teşvik edilmelidir. Bu aynı zamanda artan kent nüfusunun da bir anlamda dengelenmesi için son derece önemlidir. Bu açıdan Tarım ve Orman Bakanlığına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Kırsal yeniden şekillensin, gençlerimizle köylerimiz şenlensin.

KONU: ROMAN VATANDAŞLARA YÖNELİK ÖZEL PROJELİ SOSYAL KONUT PROJESİ KAPSAMINDA İLAN EDİLEN 12 PİLOT İL UYGULAMASINA HATAY’IN DAHİL EDİLMESİ

Sayın Cumhurbaşkanımız geçen hafta Roman vatandaşlarımıza yönelik özel projeli sosyal konut yapılacağı müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Bu konutların ilk etapta 12 pilot ilde yapılacağını da yine bu açıklama sırasında öğrenmiş olduk. Kendilerine özgü kültür ve yaşayış biçimleriyle Hatay genelinde de özellikle Kırıkhan ilçemizin Barbaros Mahallesi ile Antakya ilçemize bağlı Altınçay, Emek, Aksaray Mahallelerinde; Dörtyol ilçemize bağlı Numune Evler Mahallesi’ndeki Neşeli Sokak’ta; Reyhanlı, Kumlu, Erzin ve İskenderun’da yaşayan Roman, Abdal ve Dom aşiretine mensup on binlerce vatandaşımız yaşamaktadır. Hâlihazırda çok zor şartlar altına ve sağlıksız bir şekilde barınma ihtiyacını karşılayan Hataylı hemşehrilerimizin insanca yaşayabileceği bu özel konutlara ihtiyacı bulunmaktadır. İlk etapta 12 ilde başlayacak bu konut projesine Hatay’ın da dâhil edilmesi vatandaşlarımızın talebidir.

DSİ GENEL MÜDÜRÜ SN. MEHMET AKİF BALTA BEY’E ZİYARET

Açıklama: Reyhanlı Barajının 1. Etap Kapalı Sistem Sulama Kanalı işinin ihalesi yapılmış ve yapım işini de Hataylı bir firma almış (İNTAŞ) bulunmaktadır.

Kanal inşaatı için gerekli olan borular kurum tarafından firmaya teslim edilmiş durumdadır.

Bu saatten sonra bizim yüklenici firmadan beklentimiz biran önce, zaman kaybetmeden, bahane üretmeden iş makinalarını ve boruları Amik Ovasına indirmesi ve imalata başlamasıdır.

Bu dev yatırım zamana kurban edilmemelidir. Bizlerde sürecin yakından takipçisi olmaya devam edeceğiz.

MHP “ADIM ADIM 2023 KÖYÜM BENİM SOHBET TOPLANTILARI” TUNCELİ

Açıklama: MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, MHP Tokat Mv. Yücel Bulut ile birlikte Tunceli iline yapılan ziyaretlerde Tunceli Valiliği, Çemişkezek ilçesi Cebe Köyü, Sarıbalta Köyü ve Mazgirt ilçesi Akpazar köyü ziyaretleri gerçekleştirildi.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Ziyareti

Tunceli’de yapılan ziyaretler sonrasında izlenimlerimizi aktardık. Vatandaşlarımızın selamını ilettik.

HATAY’DA BULUNAN MKÜ VE İSTE ÜNİVERSİTELERİNDE GÖREV YAPAN AKADEMİK PERSONELİN GELİŞTİRME ÖDENEKLERİNİN ARTTIRILMASI

Ülkemizde özellikle sosyoekonomik bakımdan daha az gelişen yerlerdeki üniversitelerde veya yeterli sayıda öğretim elemanı sağlanamayan üniversitelerde görev yapmayı desteklemek amacıyla öğretim elemanlarına geliştirme ödeneği verilmektedir. Örneğin, Gaziantep ilimizde görev yapan bir profesör 1.843 TL, Kahramanmaraş’ta 5.160 TL geliştirme ödeneği alırken; Hatay’da görev yapan bir profesör 1.474 TL geliştirme ödeneği almaktadır. Bu oranlar tüm akademik kadrolar için bu şekildedir. Özellikle, Suriye iç karışıklığından sonra başlayan süreçten olumsuz etkilenen ilimizin bu durumu da göz önüne alınarak Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesinde bulunan akademik kadrolar için geliştirme ödeneği oranlarının arttırılması gerekmektedir.

KAMU MÜHENDİSLERİNİN ÖZLÜK HAKLARI VE HATAY BB SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMINDA UYGULANAN KRİTERLER

Kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının yıllar içinde dengi olan mesleklerin çok gerisinde kaldığı görülmektedir. Son zamanlarda birçok kamu personeline çeşitli düzenlemelerle iyileştirmeler yapılmıştır, bu iyileştirmeler yapılırken kamu mühendislerinin de dikkate alınması mühendislerin çalışma huzurunu ve barışını da olumlu etkileyecektir. Bu konuda mühendislik meslek kanununun düzenlenmesinin mesleki standartlaşmaya ve mühendislerin ihtiyacı olan iyileşmelere cevap vereceğine inanıyoruz. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesinde sözleşmeli olarak çalışan arkadaşlar kadroya geçtiler, hayırlı olsun. Bu arkadaşlardan boşalan yerlere ise mevcut çalışanlar içerisinden yeni sözleşmeli personel alımı yapılmaktadır. Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve aileleri adına şunu sormak istiyorum: Sözleşmeli personel alımında Büyükşehrin kriterleri nelerdir? Alımlarda liyakate mi bakılmakta yoksa tanıdıkların referansı mı ön planda tutulmakta? Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.