MUCİZENİN ADI AYDA

MUCİZENİN ADI AYDA


İzmir’de geçtiğimiz hafta meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 91’nci saate girildi. Deprem sonrası başlayan arama çalışmalarında 102 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yüzlerce kişi ise enkaz altından sağ çıkarıldı. Enkaz kaldırma ve arama çalışmalarının sürdüğü 5 binadan biri olan Rıza Bey Apartmanı’nda bir mucize daha gerçekleşti. Ekipler 91 saat sonra 3.5 yaşındaki Ayda bebeği sağ olarak çıkarttı.


EKİPLER ENKAZDAKİ ARAMALAR SIRASINDA SESSİZLİK İSTED

Ekipler enkazdaki aramalar sırasında sessizlik istedi. Adeta ölüm sessizliği oluşturulurken, Ayda Gezgin’in sesleri duyuldu. Ekipler hızla o kısıma doğru yöneldi. Daha sonra boşluk açıldı, sedyeler ile içeri girildi. Ekiplerin içeri girmesi ile herkes nefeslerini tuttu. Televizyonların canlı olarak yayınladığı anlarda herkes gelecek haberi bekledi. Dakikalar süren mücadelenin ardından Ayda enkazdan çıkarıldı.

ALNINDAN ÖPEREK ÇIKARDI

Türkiye’nin beklediği umutlu haber ekiplerin alkış ve çığlık sesleri ile geldi. Ayda içeriden çıkarılırken, tüm ekipler gözyaşları ve alkışlar ile mutluluk yaşadı. Dakikalar geçtikçe ekiplerin kurtarma anına ilişkin fotoğraflar da ortaya çıktı. Arama kurtarma ekibi personeli Ayda’ya ilk ulaştığı anda onun alnından öptü. O fotoğraf görenleri duygulandırdı.


“ÇOK GÜZEL GÜLÜYORDU”

Bir başka kurtarma ekibi personeli ise, “Ayda’yı gördük. Çok dar bir alandaydı. Çok güzel gülüyordu. Elini uzattı. Bir kadın arkadaşımız çok dar bir alana girdi. Çamaşır ve bulaşık makinesinin arkasında bir yerdeydi. Elinde bir buzdolabı süsü vardı. Onunla oynuyordu. Sağlık durumu iyiydi. Ağlayarak çıkardık” ifadelerini kullandı.


“BABA UMUTSUZ DEĞİLDİ”

İHH Arama Kurtarma ekibinde görevli olan Topal, Gezgin’in hastaneye kaldırılmasının ardından çocuğa ulaşılma sürecini anlattı.Topal, gece boyunca ses dinlemesi yaptıklarını aktararak, “Saat 3.00 ve 4.00’te sürekli dinlemeler yaptık. Seslenildi ve hiçbir ses gelmedi. Tam o noktadan da seslenildi. Uyumuş olabileceğini düşünüyoruz. Sabah uyandı zannedersem. Seslenince cevap verdi. Annesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Bir şey diyemiyoruz. Baba karşımda duruyordu çıkarken. Baba umutsuz değildi. Haber geldiğinde enkazın üzerine geldi. Daha önce kenarlarda bekleyişini sürdürdü.” ifadesini kullandı.

ÇOK TEMİZ VE BERRAK BİR YÜZÜ VARDI

Çıkarılma anında babayla birlikte olduğunu ifade eden Topal, şöyle konuştu: “Çok güzeldi. Sanki enkazdan çıkmamış gibiydi. Gayet iyiydi, bembeyaz yüzü vardı. Zeytin gibi gözleri vardı. Sanki enkazdan değil, yeni banyosunu yapmış, havlusuna sarılmış gibiydi. Bunu abartmıyoruz. Arkadaşlar da şahit. Bembeyaz bir yüzü vardı, çok güzeldi. İnanılır gibi değil, çok temiz ve berrak bir yüzü vardı. Ekiplerimizle çok temiz çalıştık.Saatler uzadıkça umutlar azalıyor ama AFAD koordinasyonunda gerçekten burada her an canlı biri çıkacakmış gibi çalışılıyor. Yoksa buradaki enkaz yığınını kaldırmak çok zaman almaz. AFAD’ın büyük titizlik ve hassasiyetle ekipleri yönlendirmesi sayesinde bu mucizeler gerçekleşiyor. Halen umutluyuz. Aile yakınları var çevrede. Ben İzmirlilere çok teşekkür etmek istiyorum.” ifadesini kullandı.

BABAM NEREDE DİYE SORDU

Ayda’ya enkaz altında ilk müdahaleyi yapan sağlık personeli yaptığı açıklamada, “Damar yolu açıldı, boyunluk takıldı. Ambulansa babası ve amcası alındı. Ambulanstayken, ‘Babam nerede’ diye sordu. Sorularımıza cevap verdi.” dedi.

TEK KELİME İLE MUCİZE

UMKE personeli 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebeğin nasıl hayatta kaldığının sorulması üzerine, “Tek kelime ile mucize…” dedi. Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.