CHP’Lİ ŞAHİN İŞSİZLİK RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

CHP’Lİ ŞAHİN İŞSİZLİK RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin TUİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

Vekil Şahin açıklamasında; “İşgücüne katılım yerinde sayarken, işsizlik artmaya ve istihdam daralmaya devam ediyor. AKP’nin basiretsiz politikaları sonucu ülkenin içine düştüğü ekonomik krizin başladığı Ağustos 2018’den bu yana istihdam azaldı, işsizlik arttı. İşsiz sayısı 2022 yılı kasım ayında bir önceki aya göre 23 bin kişi artarak 3 milyon 576 bin kişi oldu. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek % 10,2 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlikte kriz devam ediyor. Yoksulluk, geçim sıkıntısı, borç yüzünden intihar vakaları da ciddi bir biçimde artış göstermiştir. İş arayanların telefonlarından iş yapamaz olduk! Millet isyan noktasında. Soruyorum: Seçimlerde ‘2,5 milyon kişiye iş’ sloganıyla meydan meydan dolaşan AKP Genel Başkanı ve hükümeti ülkenin durumu bu haldeyken vatandaşın yüzüne nasıl bakabilmektedir?” Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.