MUHASEBE VE  MALİ MÜŞAVİRLİK ÜCRETLERİ ERİDİ

MUHASEBE VE  MALİ MÜŞAVİRLİK ÜCRETLERİ ERİDİ

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Jale Marufoğlu, Muhasebe ve Mali Müşavirlik ücretleri eridiğini söyledi.Mali Müşavirlik ücretlerinin yaşanan bu enflasyon ortamında eridiği ve güncellenmesi gerektiği açıktır diyen Başkan Marufoğlu, yaptığı açıklamada “Mali Müşavirler zor durumda; ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz soyut söylemler ve polemiklerin ötesinde gerçek hayatta herkesi olumsuz etkiliyor. TÜİK rakamlarının bile gizleyemediği yüksek enflasyon, yaşanan hayat pahalılığı ve alım gücündeki azalma insanca yaşama şartlarını zorlamaktadır.

Bu kısır döngünün kırılması gerekmektedir. Ekonominin ve ticari yaşamın en önemli bileşenlerinden olan “Mali Müşavirlik Hizmetleri”  ve Mali Müşavirler,  bu süreçte en zor durumda kalan meslek gruplarından biri olmuştur. Mali Müşavirlik ücretlerinin yaşanan bu enflasyon ortamında eridiği ve güncellenmesi gerektiği açıktır. 2023 yılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesinde yer alan ücretlerin yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kalması, muhasebe bürolarının sürdürülebilirliğini ve hizmet sunmasını olanaksız boyuta getirdi.” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.