Meşale Gazetesi

BAŞKAN DÖNER; “23 NİSAN KUTLU OLSUN”

BAŞKAN DÖNER; “23 NİSAN KUTLU OLSUN”

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Döner mesajında;Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma-yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının, netice almasında en büyük örneklerden birisidir.

Büyük Atatürk, her şeyin bitti dendiği anda, bu büyük milletle her şeyin en iyi şekilde başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır. 23 Nisan 1920 bu nedenledir ki; bu milletin önemli günlerinden birisi değil, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü aşabileceğinin en büyük simgesidir.

Atatürk’ün; “Türk milletinin asırlar süren aranmalarının özü ve O’nun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsali” olarak nitelediği Türkiye Büyük Millet Meclisi, sürmekte olan bir mücadelenin içinde başlamış ve bu kutsal mücadeleyi başarıya ulaştıran kararlara imza atmıştır. Bu yönüyle de dünya parlamentoları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir.

Bu nedenledir ki; 23 Nisan günleri, bu yüce milletin geleceği olan çocuklarımıza bir milletin adeta külleri üzerinden bir Anka Kuşu gibi yeniden doğuşunun en güzel örneği; azmin, kararlılığın ve milli iradenin en büyük ifadesidir. Bizler büyükleriniz olarak ne felaket yaşarsak yaşayalım sizlere daha güzel bir hayat inşa edebilmek için 23 Nisan’ın azim ve kararlılığıyla yeniden ayağa kalkıp küllerimizden doğacağız.

Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri sevgili çocuklar;
Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın:
“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”
Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şeklide kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel ve insani değerleri benimsemiş, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir güvence olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız.

Bu donanım; sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın, başarmak için samimi ve gayretli olun. Gün sizin gününüzdür, gelecek sizin geleceğinizdir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle hepinize sağlıklı, mutlu yarınlar diliyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ülkemize ve tüm dünyaya barış, esenlik ve mutluluk getirmesi dileklerimle, aziz milletimizin bu güzel bayramını en içten duygularımla bir kez daha kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.