PARLAR, ALTINÖZÜ’NDE ÇİFTÇİLERİN DERTLERİNİ DİNLEDİ

PARLAR, ALTINÖZÜ’NDE ÇİFTÇİLERİN DERTLERİNİ DİNLEDİ

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz, zeytin üreticileri başta olmak üzere mağdur olan ve yoksullaşan çiftçilerin dertlerini dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz, Altınözü ilçe binasında muhtarlar ve partililerle bir araya geldi.

Türkiye’nin ithal ettiği ürünleri yetiştiren yabancı üreticinin maliyetinin Türk çiftçisinden daha düşük olduğuna dikkat çeken Başkan Dr. Parlar, “Nasıl rekabet edeceğiz” diye sordu ve şöyle devam etti: “Çiftçinin ucuza mal etmesini sağlayacaksın. Bunun için çiftçinin mazotundan, ilaçtan, gübreden vergi alma. 15 gün önce karar aldılar, buğday, arpa ve mısırın gümrük vergisi sıfırlandı. Yani tüccar dışarıdan mal getirecek vergi vermeyecek. Ama sen çiftçiden vergi almayı biliyorsun. Çiftçinin kullandığı her üründen vergi alıyorsun. Kazancından vergi alıyorsun. Peki, ithal ettiğin üründen niye vergi almıyorsun? O zaman bizim çiftçimiz nasıl rekabet edecek? Yani bizim çiftçimize ekme kardeşim diyor! ‘Ben dışarıdan getireceğim’ diyor. Peki, çiftçi ekmezse Türkiye’nin ekonomisi ne olacak? Çiftçimiz üretmezse memleket batar. Biz Avrupa ülkeleri gibi bir telefonu 100 liraya mal edip on bin liraya satmıyoruz. Bizim öyle bir sanayimiz yok

GENÇLER GİTTİĞİ YERDE DE İŞ BULAMIYOR

Evlatlarımız buraları terk edip gidiyor. Gittiği yerde de iş bulamıyor. Köylerde genç kalmadı. Şehirde de o gençler işsiz” diye konuştu. Ekonominin çok kötüye gittiğini ifade eden Başkan Dr. Parlar, ekonomide yaşanan kötü gidişatı dış borçlara ödenen faizler üzerinden anlattı. Ekonomide Türkiye’nin güven sorunu yaşadığına bu nedenle de çok yüksek faizle borçlandığına işaret eden Başkan Dr. Parlar, şöyle devam etti: “Ödenen faizleri vatandaş ödüyor. Dışarıya ödenen faizlerle ülkemizde şimdiye kadar depreme dayanıksız binalar yenilenebilirdi. Cebimizden para koymadan yenilerini devlet o faizlerle yapabilirdi. Dünyada çok yüksek kabul edilmeyen 6 şiddetindeki depremde bu kadar insan ölmezdi.

BU MEMLEKETTE HER İNANÇTAN İNSAN VAR

İnsanlarımız oy verirken, karşıdaki kişinin doğruluğuna, dürüstlüğüne, yaptığı işe bakmıyor. Oy verirken; ‘Bu adam hangi mezhepten, bu adam namaz kılıyor mu? Oruç tutuyor mu? Dini yaşayışı nasıl? Bana benziyor mu?’ Tamamen bunun üzerinden yürüyor. Buna da saygı duyuyorum. Tabi ki kendi inancına yakın olanı daha yakın hisseder. Ama samimi mi, değil mi onu düşüneceksin. Gerçekten samimi Müslüman ise, yalan söylememesi, kul hakkı yememesi lazım. Ülkesinde aç insan varken; bu kadar savurganlığı yapmaması lazım. Vicdanı ile düşünmesi lazım. Biz din ile devlet işlerini birbirine karıştırmak istemiyoruz. Çünkü bu memlekette her inançtan insan yaşıyor. Tüm inançlara saygılı olmalıyız. Laiklik dinsizlik değildir. Her inanca saygı olmaktır. Herkes bir birine saygılı olacak.

İNSANLAR ÇÖPE ATILMIŞ GIDALARI EVİNE GÖTÜRÜYOR

20 yıl önce çöpten ekmek arayan kadınlara, çocuklara rastlamazdık. İnsanlar çöpe atılmış gıdaları evine götürüyor. Bu duruma geldik. Fakirlik bir yana, açlık insana her şeyi yaptırır” dedi. Türkiye’de bir kan değişimine ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan Dr. Parlar, Türkiye’nin dünyada dostu kalmadığını belirterek, “Herkes bize düşmansa suçu kendimizde arayalım! Müslümanlarla da kavgalıyız, Yahudilerle de Hıristiyanlarla da kavgalıyız. Bunun günahını niye bizim çocuklarımız çeksin.

TOPRAĞIN ÜSTÜNDE SATACAK

BİR ŞEY KALMADI ALTINI SATIYORLAR

Toprağın üstünde satacak bir şey kalmadı altını satıyorlar. Çalmadığınız, israf etmediğiniz zaman zaten ekonomi toparlar. Diğer ülkelerle iyi ilişkiler kurduğunuz zaman ekonominiz toparlar. Dışarıda barış, içerde israfa son verdiğiniz de ekonomi 5 senede toparlar. Şimdi bu kafa ile iflasa gidiyoruz. Nüfus artıyor. Nasıl doyuracağız. Devletin borcu evlatlarımıza devredilecek. Bedeli onlar ödeyecek. Bu memleketin geleceğini düşünmek zorundayız. Bizim başka bir memlekete gitme şansımız yok. Oy verirken bunları düşünün” çağrısı yaptı.

Muhtarlar da toplantıda mahallelerinin sorunlarını dile getirdi.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.