Meşale Gazetesi

ASELSAN’IN GÖZÜ HATAY SINIRINDA

ASELSAN’IN GÖZÜ HATAY SINIRINDA

ASELSAN, Hatay dahil 6 ilde hudut birliklerince kullanılacak olan 100 Dragoneye Elektro-Optik Sensör Sistemi’ni Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim etti. Avrupa Birliği katkısıyla yürütülen ve düzensiz göçmen hareketlerinin önlenmesi amacıyla Güneydoğu Sınırında Sınır Gözetleme Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Tedarik Sözleşmesi kapsamında temin edilen ve Asalsan’ın Ejderha gözü’ olarak adlandırılan ürünlerin teslimatı için şirketin Akyurt yerleşkesinde tören düzenlendi. Törene ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Barbaros Murat Köse, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy katıldı.

SİSTEMLER KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI’NA

İçişleri Bakanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının yararlanıcısı olduğu proje kapsamında açılan uluslararası ihaleyi kazanan ASELSAN ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi arasında 12 Ekim 2020’de Güneydoğu Sınırında Sınır Gözetleme Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Tedarik Sözleşmesi imzalamıştı. Sözleşme bütçesinin yüzde 85’i Avrupa Birliği, kalan yüzde 15’i de ulusal bütçeden finanse edildi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün koordinasyonunu yürüttüğü sözleşme kapsamında teslim edilecek Dragoneye Elektro-Optik Sensör Sistemi’nin nihai kullanıcısı Kara Kuvvetleri Komutanlığı olacak. Tedarik edilen sistemler, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak’ta bulunan hudut birliklerince kullanılacak.

HAREKETLİ HEDEF TESPİTİ

Dragoneye Elektro-Optik Sensör Sistemi, gece-gündüz ve olumsuz hava koşullarında keşif ve gözetleme imkanı sunuyor, askeri koşullara dayanıklı, modern ve tümleşik yapıda tasarlanmış bir elektro-optik sensör sistemi olarak görev yapıyor. Sistem, yüksek kabiliyetli sensörler ve görüntü işleme algoritmaları ihtiva eden termal ve renkli gündüz görüş kamerası sayesinde, keşif ve gözetleme görevlerinde hedeflerin uzak mesafeden tespitine olanak sağlıyor. Ayrıca sistem içinde tümleşik olarak yer alan lazer mesafe ölçer, lazer hedef noktalayıcı, GPS ve sayısal manyetik pusula sayesinde tespit edilen hedeflerin koordinat bilgileri kullanıcıya yüksek doğrulukta sunuluyor. Sistem, dokunmatik ekranlı bilgisayar ve çok fonksiyonlu yönetme kolundan oluşan operatör kumanda birimi ve motorize yönlendirme birimi sayesinde uzak mesafelerden hareketli hedef tespiti yapabiliyor, sesli uyarı verebiliyor ve istenildiğinde hedef takibi gerçekleştiriyor. 100 Dragoneye Elektro-Optik Sensör Sistemi’nin yanı sıra 284 termal kameranın da Suriye sınırında bulunan hudut birliklerine teslim edileceği öğrenildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.