“ROKETSAN HATAY’A YENİ TESİS KURUYOR”

“ROKETSAN HATAY’A YENİ TESİS KURUYOR”

Türkiye’nin yüz akı savunma sanayi firmalarından olan Roketsan, Türkiye’nin en kritik ili konumundaki Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bin kişiye istihdam sağlayacak yeni bir tesis kuracak.

Zeytindalı Operasyonlarında üs olarak kullanılan stratejik önemi ile dikkat çeken Hatay’da yapılacak olan tesiste ilk adımın atılması amacıyla Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in de katıldığı törende savunma sanayi sektör paydaşları bir araya geldi. Törene AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı Alper Özbilen ve vatandaşlar katıldı. Türkiye Yüzyılı’nın Hatay ayağında Hatay’ın yeniden ayağa kalkabilmesi için yapımı gerçekleşecek tesiste ilk etapta bin Hataylı gence iş imkanı sunulacak.

FÜZE VE ROKET PARÇALARI ÜRETİLECEK

Türkiye’nin bölgesinde küresel güç olabilmesi için son dönemde yoğunlaştırdığı sanayi yatırımlarından olan Roketsan’ın Kırıkhan’da kuracağı tesiste füze ve roket parçaları üretilecek. Türkiye’nin bölgesindeki terör odaklarını inlerinde yok etme projesinin bir parçası olacak tesis Hatay’ın Ortadoğu’da yeni üs olmasını da sağlayacak.

DEMİR: DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZI İSTİHDAM EDECEĞİZ

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, tesiste depremzedelerin istihdam edileceğini belirterek, tesis ile depremin izlerinin kısa zamanda silineceği mesajını tüm dünyaya vereceklerini belirtti. Demir yaptığı konuşmada, “Depremzedelerimizi özellikle istihdam edeceğiz. Yüksek teknolojili ürünlerle ilgili de çalışmaları sağlayacağız. Aynı zamanda onların da çalıştıkları tesisin yakınında iskan edilmesini sağlayacağız. Yapılacak tesisler aynı zamanda modern bir mahalle olacak. Böylece depremden sonra savunma sanayisinde Türkiye, dünyaya verdiği güçlü mesajı bu anlamda da büyük bir felaketten sonra nasıl ayağa kalktığını nasıl daha azimle, daha güçlü, daha hızlı yol aldığını göstermiş olacak. Başta 200-250 civarında bir istihdam daha sonra 500’e kadar gidecek bir sayıyı şu anda planlıyoruz” dedi.

YAYMAN’DAN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR

AK Parti Hatay Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili adayı Hüseyin Yayman, tesisin hayata geçirilmesinde Hatay’ı seçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Roketsan firma yöneticilerine teşekkür etti. Milletvekili Yayman açıklamasında; “Türkiye’nin en stratejik yatırımı en stratejik il Hataya yapılıyor. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Deprem nedeniyle büyük acılar yaşayan şehrimiz için umutları yeşerten bir girişim oldu. Bu bölge zeytin dalı harekâtının stratejik üs merkeziydi. Şimdi de bu kıymetli yatırımla değerine değer kattı. Bu yatırımı şehrimize kazandıran cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan teşekkür ederiz. Hatay her şeyin en güzeline layıktır. Bölgemize dev yatırımlarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

YAVUZ: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da, “Bu yatırımı şehrimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Savunma sanayi başkanımız İsmail Demir ve Milletvekilimiz Hüseyin Yayman’a teşekkür ediyoruz” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kırıkhan’da Roketsan Üretim Tesisi ve Yerleşkesinin ilk kazıları yapılan törenle gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.