SAĞLIK BAKANI KOCA, DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NÜN DAVETİ ÜZERİNE KORONAVİRÜS BRİFİNGİ VERECEK
Sağlık Bakanı Koca, medya brifinginde, COVID-19’un sağlık çalışanları üzerindeki etkisi, sağlık çalışanlarının korunması için atılan adımlar ve Türkiye’deki sağlık çalışanlarının aşılanmasındaki son durum hakkında görüş ve değerlendirmelerini uluslararası kamuoyu ile paylaşacak.
SALGINLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ YER EDİNEN KİŞİLER EŞLİK EDİYOR
Dünyayı sarsan koronavirüs salgını ile birlikte Birleşmiş Milletler’in sağlık alanında uzmanlaşmış tek kuruluşu olan DSÖ uluslararası kamuoyuna sunduğu güncel bilgilendirme ve değerlendirmeler büyük önem kazandı. Zaman zaman DSÖ Genel Direktörü’ne bu medya brifinglerinde Covid-19 ile mücadelede önemli roller üstlenen uluslararası kuruluş temsilcileri, siyasetçiler ve küresel sağlık liderleri de eşlik ediyor.
BU HAFTA BAKAN KOCA DAVET EDİLDİ
Bu haftaki brifinge 2021’in Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı ilan edilmesinde öncülük eden ve sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını gündeme getiren Fahrettin Koca davet edildi. Koca’nın davet edilmesinde Türkiye’nin başarıyla sürdürdüğü Covid-19 mücadelesi, üstlenmiş olduğu küresel liderlik ve sağlık çalışanlarına yönelik yaklaşımı etkili oldu.
DSÖ, TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Türkiye, koronavirüsle mücadelesinde attığı adımlarla dünyaya örnek oldu. Özellikle filyasyon ekibinin yoğun çabası, birçok yabancı yayıncı kuruluşun dikkatini çekiyor. Dünya Sağlık Örgütü, Ekim 2020’de yayımladığı raporda Türkiye’yi örnek ülke olarak göstermişti. Türkiye, salgının başladığı günlerden bu yana vatandaşlarına sahip çıkma konusunda da adından söz ettirdi. Koronavirüs tehlikesiyle karşı karşıya kalan binlerce Türk vatandaşı da özel uçakla Türkiye’ye getirildi.
DÜNYADA BİR İLK OLABİLİR: NAZAL AŞI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin yapımı üzerinde çalıştığı nazal aşıya ilişkin bilgi vermiş şunları söylemişti: “2020 Mart ayında desteklemek üzere yazı yazdığımız bir yazı. Bakanlık olarak. Bu nazal aşının hem preklinik hem klinik safhalarını Bakanlık olarak destekliyoruz. Bu aşının sadece araştırma değil; üretim safhasını da biz destekliyoruz. Bu salgının üst yolunum yolundan girişini önleyen ve girişi önlediği için bulaşıcılığı da önleyen bir aşı olarak biliyoruz. Hayvan çalışmaları bitti. Araştırma için üretim hazırlıkları yapıldı. Üretimi önümüzdeki zannediyorum iki üç hafta içinde bittiğinde gönüllülere de hızla Ankara Şehir Hastanemizde faz-1 çalışmasını başlatacağız. Ayrıca tek doz uygulaması için de üzerinde çalışıyoruz. O durum daha erken gündeme gelebilir.” Haber Merkezi