SAMANDAĞ SUSUZLUKTAN KERBELA GİBİ

SAMANDAĞ SUSUZLUKTAN KERBELA GİBİ

Samandağ’da halk, SU’suzluktan depoların kapaklarını açtı, umudunu yağmur suyuna bağladı!

Halk, “İşimiz Allah’a kaldı” diyor…

Samandağ’da, bazı yerleşim birimlerindeki SU’suzluk, yaşamı çileli hale dönüştürüyor. Bölge halkı, yağışların başlamasıyla birlikte, su depolarının kapaklarını açarak, yağmur suyu ile depolarını doldurma gibi ilkel, sağlıksız ve güvenli olmayan bir yönteme başvurmak zorunda kalıyor.

Bölge sakinlerinin SU’suzluk ile ilgili görüşleri ve HATSU’ya tepkisi özetle şöyle:

 “Hatay’ın Samandağ ilçesinin birçok mahallesinde yaşanan su sıkıntısını defalarca ilgili kurumlara bildirdik. “Yine bir mahallede, apartmanın üstünde, pandemi sürecinde, çiseleyen yağmurun altında depolarını dolduran ilçe sakini, HATSU’ya sitemde bulunarak tepkilerini dile getirdi. Bölge halkı, yaz-kış demeden işlerini yapmayan kurum olarak tanımladığı HATSU yetkililerinin sınıfta kaldığını söylüyor.

Halkın tepkileri şöyle:

“Faturalara tonlarca su faturalandırıp halktan hem para alacaksın, hem de hizmet götürmeyeceksin. Para almasını biliyorsanız, halka hizmet götürmeyi de bileceksin. İnsanları susuz bırakmak, hiçbir kitapta yazmaz. Pandemi döneminde, virüsün tavan yaptığı bir süreçten geçiyoruz. Banyolarımız var, kap kaçaklarımız var, elbiselerimiz var, temizliğimiz var.

Hey yetkililer! Halka hizmet için varsınız, siz bunun için varsınız. Yazın ortalarında bile bu sıkıntıları yaşamadık. Yaz değil, kışın ortalarındayız! Peki, bu su sıkıntısını neden yaşıyoruz?

Gece boyu su nöbet tutmak istemiyoruz! Bidonlarla su çekmek istemiyoruz! Tankerle su çekmek istemiyoruz! Kokmak istemiyoruz! Zam üstüne zam yapıp, hizmet götürmeyen HATSU, sen bunları görmezden gel, sonra çıkıp insanların su kuyularına göz dik!

Su sorununu çözemeyen HATSU, bıktık sizin bu vurdumduymaz tavırlarınızdan. Ya hizmet verin ya da bulunduğunuz mevkiden derhal istifa edin. Bu ilçeyi bu kadar mı gözden çıkardınız? Yeter artık, yeter.” Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.