SAMANDAĞLI ÇOCUKLARA GERİ KAZANIM BİLİNCİ AŞILANIYOR

SAMANDAĞLI ÇOCUKLARA GERİ KAZANIM BİLİNCİ AŞILANIYOR

SAMANDAĞLI ÇOCUKLARA GERİ KAZANIM BİLİNCİ AŞILANIYOR

Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, çevre bilincini oluşturarak gelecek nesillerin geri dönüşüm konusunda duyarlılığını arttırmak amacıyla ilkokul öğrencilerine çevre koruma ve geri dönüşüm eğitimleri verildi.
“Atıkları Geri Kazanalım” konulu eğitim çalışmaları kapsamında Dr. Alaaddin Cilli İlkokulunda yapılan eğitimde 700 öğrenciye çevre bilinci aşılamak amacıyla geri dönüşüm eğitimleri verildi. Dr. Alaaddin Cilli İlkokulu öğrencileri atık pil, ambalaj atıkları ve atık bitkisel yağlar konusunda bilgilendirildi.
Çevreye oldukça zarar veren atıkların kaynağından ayrı alınıp toplanması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla yapılan proje ile çocuklara geri kazanım bilinci aşılanırken eğlenceli ve eğitici videolarla da verilen bilgiler desteklendi.
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından ilçemizde bulunan bütün okullara geri dönüşüm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Bunun yanında okullarımıza ambalaj atığı kutusu, kağıt karton ve atık pil kutuları yerleştiriliyor. Öğrencilerimize yönelik çevre eğitim çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. Sağlıklı bir gelecek, sağlıklı bir çevre ile olabilir.” İfadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.