SİGARAYA YİNE ZAM GELİYOR

SİGARAYA YİNE ZAM GELİYOR

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, temmuz ayında sigara fiyatlarına yapılan zamların ardından ağustos ayında yeni bir zam yapılacağını duyurdu. Dündar, zam miktarının 4-5 lira civarında olacağını belirtti.

Tele1’in haberine göre, Dündar mevcut zammın rekabet nedeniyle tam olarak yansıtılmadığını ve temmuz ayında beklenen zammın 8-9 TL olması gerektiğini açıkladı. Philip Morris grubunun fiyat listesinde daha düşük bir artış yapmasının, diğer markaların zammı ertelemesine neden olduğunu ifade etti. Bu durumun tekel bayi işletmecilerini zor durumda bıraktığını dile getiren Dündar, şunları söyledi:

“Ortalama 4-5 TL zam gelecek. Ağustosun ilk iki haftası içinde gerçekleşecek. Firmalar henüz hazırlıklarını bitirmediler. Normalde ilk yapılan 8-9 TL’lik zamlar vardı, asıl yapılması gereken zam miktarı oydu. JTI, daha önce açıkladığı fiyatları Marlboro ise sektördeki lider pozisyonunu kullanarak daha düşük açıkladı. Bu nedenle diğer markalar zammı ertelemek zorunda kaldı. Bu zammın 1 ay içinde yapılmasını bekliyorduk. Dolayısıyla bize iki kere iş yaptırmış olacaklar. Fiyatları değiştirdik, bir daha değiştireceğiz ve etiket güncellemesi ile uğraşacağız.”

REKLAM ALANI

Zam haberlerinin ardından talebin arttığını ve stokların hızla tükendiğini belirten Dündar, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu durumda zorluk yaşayan biziz. Firmalar kısıtlama yapıyor. Vatandaş da doğal olarak geldiğinde fazla sigara almak istiyor ve karton olarak satın almak istiyor. Bu sebeple elimizdeki mal yoka düşüyor. Müşteri ‘rafta sigara yok’ diyor ama sigaralar bitiyor. Hem stoğumuzu koruyamıyoruz hem de müşteriyle karşı karşıya kalıyoruz. Müşteri sigarayı sakladığımızı sanıyor ama aslında talep arttığı için stoklar tükeniyor. Firmalara küçük esnafları müşteriyle karşı karşıya bırakmaması için çağrı yapıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.