SOLĞUN: EMEĞİN HAKKINDAN TASARRUF OLMAZ!

SOLĞUN: EMEĞİN HAKKINDAN TASARRUF OLMAZ!

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Ömer Solğun, tasarruf tedbirleri kapsamında kamu emekçilerinin haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Emeğin hakkından tasarruf olmayacağının altını çizen Solğun açıklamasında; “Türkiye Kamu-Sen olarak, tasarruf tedbirlerinin kanuna aykırı maddelerine karşı kamu çalışanlarımızın haklı taleplerini dile getiriyoruz! Kamu çalışanlarımızın taleplerini yetkililer ve tüm kamuoyuna bir kez daha hatırlatıyoruz;Kazanılmış haklarımız yok sayılamaz,Servis hizmetlerinin kaldırılması tasarruf sağlamayacak aksine olumsuz sonuçlar doğuracaktır,Koruyucu giyim yardımı ve fazla mesailere sınır getirilmesi doğru değildir,Lojman kiralarının yükseltilmesi yanlış bir uygulama olacaktır. Türkiye Kamu-Sen tasarruf genelgesi çerçevesinde bu maddeleri yargıya taşımış ve takipçisi olmaya devam edecektir.

Ayrıca;Emekli maaşları iyileştirilmeli, ilave ek ödeme emekli maaşlarına yansıtılmalıdır,Birinci dereceye gelen Kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmelidir,Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi yeniden ödenmelidir,Vergi dilimlerindeki adaletsizlikler giderilmeli oranlar yüzde 15’’e sabitlenmelidir,Yardımcı hizmetliler GİH’e geçirilmelidir,Kamu mühendisleri ve Avukatlar başta olmak üzere mali ve özlük haklarında iyileştirme bekleyen meslek mensuplarının beklentileri ertelenmemelidir,Mülakat kaldırılmalı, Atama,görevde yükselme ve unvan değişikliklerinde adalet, hakkaniyet ve liyakate göre hareket edilmelidir,ÖMK’da öğretmenlerimizin beklentileri  hayat bulmalıdır. DHMİ’deki ve kapatılan mal müdürlüklerindeki personel mağdur edilmemelidir, 399 sayılı KHK’ya tabi çalışanların da görevde yükselmelerine imkan sağlanmalıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak çalışma hayatında çözüm bekleyen sorunların sonuca ulaştırılması için her platformda mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.