Saray Caddesi “ESKİ TARİHİNİ” arıyor

Saray Caddesi’nde tarihi su kemeri olmasına rağmen su kemerini tanıtacak bir resim bilgi veya platform olmadığını aktaran vatandaşlar, su kemerinin hangi yılda kurulduğunu nasıl bir tarihi eser olduğunu bilmiyoruz diyerek bilinçlendirme konusunda çalışmalar yapılmasını bekliyor.

Saray Caddesi “ESKİ TARİHİNİ” arıyor

Antakya’nın tarihe açılan kapılarından biri olan Antakya evlerine, kiliselere ve tarihi camilere uzanarak yıllardır vatandaşların uğrak caddesi haline gelen fakat bu özelliğini bir süredir kaybeden Saray caddesi eski cazibesini arıyor.
Geçmişten bugüne Hatay’ın merkezi olarak lanse edilen Köprübaşı olarak nitelendirilen ve her ne kadar Hürriyet Caddesi adını taşısada Saray Caddesi olarak nitelendirilen,
Saray Caddesi esnafı ve bölgedeki dernekler yıkımına başlanan
Vakıf iş Hanıyla birlikte bölgede esnafın eski hareketliliğinin kalmadıklarını aktardı.
ADINA YAKIŞIR BİR CADDE OLMASINI İSTİYORUZ
Bölgedeki esnaflar caddeye eskisi gibi rağbet gösterilmediğini aktarırken, halkı tekrar geri kazanmak ve bu caddeye yönlendirmek için eğlenceye yönelik, halkın taleplerine yönelik olarak Saray Caddesinin adına yakışır bir yer haline getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söylediler. Köprübaşında bulunan esnafların bağlı olduğu dernekler ise bölgenin tekrar hareketlenmesi ve eski cazibesine kavuşması için yenilikçi adımların atılması gerektiğini söylüyorlar.
Saray Caddesinin eski cazibe merkezi olma özelliğini yeniden yakalaması için tüm yetkililerin gerekli çalışmaları yaparak
sadece yaz mevsiminin
değil, kış mevsimininde önemli ve uğrak bir
noktası olması gerektiğini aktardılar.
Peyzaj ve ışıklandırma sorunlarının olduğu
bölgede, dükkânların en geç 21:00 ile 22:00 saatleri arasında kepenk kapatmasının Caddenin işleyişine uygun olmadığını aktaran esnaflar, bu saatler en erken 00:00-01:00 saatleri arası olmalı vatandaşlar buradan gitmek istememeli şeklinde konuştular.
ESNAFLAR
ŞİKAYETÇİ
Caddeye eğlence platformları ve sokak gösterileri gibi kazanımlar getirilerek vatandaşların dikkatini çekmenin daha da uygun olacağını düşünen esnaflar, tüm vatandaşların eğlenebilecekleri, aileleriyle başbaşa vakit geçirebilecekleri bir cadde olabileceğini söylediler. Turistlerin bu bölgeye geldiğinde caddeyi sadece alışveriş merkezi olarak görmesinin anlamsız olduğunu söyleyen esnaflar yetkililerden Saray Caddesinin eski cazibesine kavuşması için çalışmalar yapmasını bekliyor.
Cadde’de tarihi su kemeri bile olmasına rağmen o kemeri tanıtacak bir resim bilgi veya platform olmadığını aktaran vatandaşlar ise kemerin hangi yılda kurulduğunu nasıl bir tarihi eser olduğunu bilmiyoruz.
Hazinenin altında yatıyoruz ama haberimiz yok diyerek bilinçlendirme konusunda yardım bekliyorlar. Öte yandan tarihi Antakya limanı olan şimdiki Vakıf İş Han’ın altından neler çıkacak merakla bekleniyor. HABER: FADİME ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.