SOYA FASULYESİ EKİM ALANLARI İNCELENDİ

SOYA FASULYESİ EKİM ALANLARI İNCELENDİ

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, Bitkisel Üretim ve Bitkisel Sağlığı Şube Müdürü Galip Akti ve Antakya İlçe Tarım Müdürü Murat Öcal, Antakya İlçesi Büyükdalyan Mahallesi’nde, Tarımsal Kalkınma ve Eğitim (Take) projesi kapsamında çiftçilere dağıtılan soya fasulyesi ekim alanlarını inceledi. Müdür Türkmen ve beraberindeki heyet, Büyükdalyan mahallesindeki çiftçilere destek sağlamak ve onların sorunlarını yerinde dinlemek için sahaya indi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Take projesi ile çiftçilere kaliteli soya fasulyesi tohumları dağıtarak, verimliliği ve ürün kalitesini artırmayı hedefliyor.

Yapılan incelemeler sonucunda, hastalık ve zararlılarla mücadelede kullanılan yöntemlerin etkinliği değerlendirildi.Müdür Türkmen, yaptığı açıklamada, “Take projesi ile çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Amacımız, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak ve çiftçilerimizin refahını artırmaktır” dedi.

REKLAM ALANI

Bitkisel Üretim ve Bitkisel Sağlığı Şube Müdürü Galip Akti, soya fasulyesi ekim alanlarında gerçekleştirilen bu tür çalışmaların, ürün kalitesini artırmak adına büyük önem taşıdığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.