MULLAOĞLU, DEPREMZEDELERİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ

MULLAOĞLU, DEPREMZEDELERİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, depremzedelerin kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, sosyal tesis ve KYK yurtlarından çıkarıldıklarına dair yoğun şikâyetler üzerine konuyu TBMM gündemine taşıdı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Servet Mullaoğlu, barınma sıkıntıları devam eden depremzedelerin çeşitli gerekçelerle konaklamakta oldukları kamuya ait alanlardan çıkarıldıklarını ve bu ailelerin barınacak çadır, konteyner veya prefabrik ev bulamadıklarını belirtti. Servet Mullaoğlu, depremden etkilenen aileleri sokağa atmanın doğru olmadığını belirterek, bu ailelerin nasıl ve nerede konaklayacaklarına çözüm bulunmadan konakladıkları yerlerden çıkarılmalarının aileleri sıkıntıya sokacağını ve bunun hem vicdanen doğru olmadığını hem de sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi. Devletin sokakta kalan vatandaşının başta barınma, beslenme ve depremzede ailelerin çocukları için de eğitim sorununa çözüm bulmak zorunda olduğunu belirten Servet Mullaoğlu, son günlerde artarak devam eden kamu tesislerinden çıkarılan ailelerin şikâyetlerinin dikkate alınması ve çözüm üretilmesi gerektiğini dile getirerek İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti.
Sorular;
6 Şubat depremleri sonrası bölgelerini terk eden depremzede sayısı kaçtır?
Depremzede vatandaşlarımızdan barınma için kamu kurumlarına yerleştirilenlerin sayısı kaçtır?
Hangi kamu kurumuna kaç depremzede vatandaşımız yerleştirilmiştir?
Bölgelerini terk eden depremzedelerden kaçı bölgelerine geri dönmüştür?
Hatay ilimizden göç eden depremzede sayısı nedir?
Hatay ilimizden göç eden depremzedelerden geri dönen vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?
Son günlerde depremzedelerin konakladıkları kamu tesislerinde çıkarıldıklarına dair şikâyetler hakkında ne gibi açıklamanız vardır?
Konaklama alanlarından çıkarılan bu vatandaşlarımız, Bakanlığınız ilgili birimlerinin bilgisi dâhilinde mi çıkarılmaktadır?
Konakladıkları alanlardan çıkarılan depremzedelerin barınma sorunlarının çözümü için Bakanlığınızca ne gibi çözümler üretilmektedir?
Depremzede vatandaşlarımızın kamuya ait konaklama alanlarından kendilerine konaklayacakları bir alan buluncaya kadar çıkarılmamaları için herhangi bir girişiminiz ve çıkarılmış olanların yerleştirilmeleri için bir çalışmanız var mıdır?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.