TAVUK ETİ, YUMURTA VE SÜT ÜRETİMİ AZALDI

TAVUK ETİ, YUMURTA VE SÜT ÜRETİMİ AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, haziran ayında içme sütü üretimi aylık bazda yüzde 19,6, yıllık bazda ise yüzde 7,8 oranında azaldı. Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı haziranda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 arttı. Ancak, ocak-haziran döneminde toplam inek sütü üretimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 artış gösterdi.

Süt ürünlerinde ise, yıllık bazda inek peyniri üretimi yüzde 3,0, içme sütü üretimi yüzde 7,8 azalırken; ayran üretimi yüzde 9,0, yoğurt üretimi yüzde 10,1 ve tereyağı üretimi yüzde 3,6 arttı. Ocak-haziran döneminde inek peyniri, ayran, yoğurt ve tereyağı üretimleri sırasıyla yüzde 5,7, 14,7, 10,0 ve 12,3 oranında arttı.

Kümes hayvancılığı sektöründe ise, haziran ayında tavuk eti üretimi aylık bazda yüzde 17,9 azalarak 177 bin 740 ton oldu. Tavuk yumurtası üretimi ise yüzde 4 oranında azalarak 1 milyar 694 milyon 374 bin adete düştü. Ancak, yıllık bazda tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 3,0, tavuk eti üretimi yüzde 1,0, hindi eti üretimi ise yüzde 10,3 arttı. Ocak-haziran döneminde tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,8, tavuk eti üretimi yüzde 5,6 ve hindi eti üretimi yüzde 23,4 oranında yükseldi.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.