OTUZBİR: HATAY BENİM SEVDAMDIR

OTUZBİR: HATAY BENİM SEVDAMDIR

Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir HRT Akdeniz’de Sakine Altay’ın sunduğu “Hatay’da hayat” programında yaptığı açıklamada; “Hatay benim sevdamdır” dedi.

Hatay’da yaşanan deprem felaketine rağmen kenti terk etmediğini ve Hatay’ı ayağa kaldırma mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Başkan Otuzbir; “Hatay benim sevdamdır, bu şehirde doğdum. Bu şehri ayağa kaldırma mücadelesinde ben de varım demek için çalışmalarımı her şartta sürdüreceğim” ifadelerini kullandı. Depremde hayatını kaybeden başta cemiyet yönetim kurulu üyesi İzzet Nazlı olmak üzere tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Otuzbir yaptığı açıklamada; “Hatay bizim için vazgeçilmezdir. Biz Hatay’ı seviyoruz. Hataylıların da bizleri sevdiğini biliyoruz. Hataylı olmak bir ayrıcalıktır. 2005 yılından bu yana gazetelerde köşe yazarlığı yaptım. 2010 yılında kendi gazetemi kurdum. Mesleğimi severek yapıyorum. İnsanlara doğruyu gösterip yanlıştan vazgeçirtmek istedim. İnsanlara yanlış yaparak değil izah ederek bir iş yapmayı hedefledim mesleki hayatım boyunca. Hatay Basın Cemiyeti’mizi 2022 yılında kurduk. Yönetim kurulumuzdan İzzet Nazlı depremde hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybeden herkese Allah rahmet eylesin.

CEMİYETİMİZ TAMAMEN GAZETECİ MESLEKTAŞLARIMIZDAN OLUŞUYOR

Cemiyetimizi ajansların ve yerel gazetelerin birleşimi ile 7 kurucu üyeyle birlikte kurduk. O günden bu yana mesleğimizi severek yerine getiriyoruz. Şu anda 40 üyemiz bulunmaktadır. Herkes başımızın tacıdır. Ancak bizim cemiyetimizde gazeteciler olacaktır. Üyelerimizin tamamı sahadadır ve gazetecilik faaliyeti sergiliyor. Gazeteci olmayanı cemiyetimize almıyoruz” dedi.

HATAY’IMIZDA ÇALIŞMALARIN DAHA DA HIZLANMASINI İSTİYORUZ

Başkan Otuzbir; “Hatay’ımız şantiye alanı gibi. Şantiye alanı olmasa şehir ayağa kalkmaz. Biz biraz daha hızlanması ve vatandaşlarımızın bir an önce kalıcı ev ve işyerlerine kavuşmasını, yollarımızın daha hızlı düzelmesini istiyoruz. İnşa çalışmalarının yalnızca hızlı değil çok daha hızlı olmasını istiyoruz. Tüm kurumlarımız da bizim gibi depremzede. Onlarla ortak paydamız budur. Ortak noktada buluşmak durumundayız. Deprem sürecini atlattık. Çatışmadan, kavga etmeden herkes bayrağını öne taşımak istiyor olabilir. Biz tüm siyasetçilerden deprem dolayısıyla ortak paydada buluşmalarını rica ediyoruz. Ondan dolayı bize hassasiyetle baksınlar.

BİZİM İÇİN TEK MESELE HATAY

İlk 4 gün operatörüm çalışmadı. Sonradan sadece sms atabiliyordum. 5. Gün internetim geldi. Şehrin içini dolaştım. Fotoğraflar çektim. O gün de mesleğimi yapmam gerekiyordu. O gün itibariyle işimi yaptım. Hırsızlık konusunda çağrılarda bulundum. Kontroller ve tedbirler arttırılsın diyerek yetkililere uyarılarda bulundum. 4. Günden şu güne kadar hiç durmadan çalışmalarımı aralıksız sürdürdüm. Süreci geriye döndüremeyiz, ama enkazın bir ucundan nasıl tutabilirim diye düşündüm. İlk olarak cemiyetteki arkadaşlarımla buluştum. Whatsapp grubumuzdan arkadaşlarımızı bilgilendirdim. Bu işlerin biz olmadan olmayacağını söyledim. Konteyner işyerimizi alarak cemiyetimizi ayağa kaldırdık. O günden bu yana bu işin üzerindeyiz. Bizim için tek mesele Hatay. Ben burada doğdum, burada yetiştim. Şehrime bir vefam var. O vefa bu beden bende durduğu sürece buradan ayrılmayacağım. Ben Hatay’da kalacağım.

HATAY MARKA BİR ŞEHİR OLMALIDIR

Sağlık sektöründe hastanelerimiz hızlıca hayata geçti. Ancak eksikliklerin de kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. İnsanımızın artık dışarıda değil Hatay’da sağlık desteği almalarını istiyoruz. Sağlık çalışanlarımıza ihtiyacımız var. Devletimizden sağlık çalışanlarımıza destek sağlayarak onların burada kalmalarının sağlanmasını istiyoruz. Eğitimde de büyük yara aldık. Pandemide de eğitim hasar aldı. Depremde de ara verilmemesi gerekiyordu. Eğitimde de koşulların iyileştirilmesini istiyoruz. Şehrimizin öncelikli sorunu düzenli bir şehir olmasıdır. Hatay marka bir şehir olmalıdır. Trafiğin düzene sokulması, yolların, kaldırımların düzenlenmesi çok önemlidir, çarpık kentleşme de önlenmelidir. Konteyner kentler, prefabrik kentler derken plastik bir kent olduk. Biz bir an önce kalıcı konut ve işyerlerimize kavuşmayı bekliyoruz. Sonuna kadar ümitvar olmamız, birlik içinde şehrimizi inşa etmemiz, kenetlenmemiz gerekiyor. Biz şucu, bucu değil Hataylıyız. Biz her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HBC Başkanı Hikmet Otuzbir, Sakine Altay’a ve HRT ailesine konukseverliklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.