TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ BİTİM AŞAMASINDA

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ BİTİM AŞAMASINDA

Suriye iç savaşından en çok etkilen ülkeler arasında yer alan Türkiye mülteciler konusunda dünyada yalnız bırakılırken Tayvan ve gönüllülerin desteği ile Hatay Reyhanlı’da yapımı devam eden merkez bitme aşamasına geldi.Merkezin koordinatörlüğünü üstelenen aynı zamanda akademisyen kimliği ile ön plana çıkan PROF. Dr. CHIU CHEN YU sürecin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. CXHEN YU “Merkez yakın zamanda hizmete girecek.  Reyhanlı’nın görkemini, derinliğini, ruhunu ve mimarisini yansıtacak bir eser oldu.  Umarız Reyhanlı’nın Tarihine ve Turistik yerlerine Reyhanlı’nın geçmişine güzel bir vurgu olacak” dedi.

CHEN YU: TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR PROJE

Tayvan Kültür Merkezi Kültür merkezinin inşaatının son aşamasına yetiştiğini kaydeden Merkez Koordinatörü PROF. Dr. CHIU CHEN YU yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Güzel bir noktaya geldik. Reyhanlı’ya güzel bir eser yaptığımızı düşünüyorum. Türkiye’de örnek bir proje. Hazırlık safhası, Reyhanlı bu konuda ihtiyaçlarının analizi ve Kültür yardım uyum çalışmalarını ortaya koymasıyla güzel bir proje oldu.  Reyhanlı vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapı.  Yakın zamanda hizmete girecek.  Reyhanlı’nın görkemini, derinliğini, ruhunu ve mimarisini yansıtacak bir eser oldu.  Umarız Reyhanlı’nın Tarihi Açanlarına Tarihi Turistik yerlerine Reyhanlı’nın geçmişine güzel bir vurgu olacak. Ayrıca merkezimizin yapılacağı il ya da ilçenin nüfusu, kültürel, sosyal ve tarihi yapısı ve buna bağlı olarak ihtiyacı duyulan etkinliklerin nitelikleri belirleyici ölçütler düşünülerek yapılmıştır. Kültür merkezi yapılarında yer alan fonksiyonları, genel olarak şu başlıklar altında toplamak mümkün.

– Ana Giriş- Fuayeler: Kültür merkezinin ana girişi ve kabul alanı olarak da kullanılan bu alanlarda danışma ve geçici sergileme birimleri yer almaktadır.

– Gösteri Mekânları: Gösteriler, konferans ve konserleri düzenlemeye olanak sağlayan alanlarımız kapasitesi, kullanıcı yoğunluğu düşünülerek belirlenen çok amaçlı alanlarımız, kapsamaktadır.

– Sergileme Mekânları: Geçici sergilemenin yapıldığı açık ya da kapalı alanlar, kalıcı sergileme için tasarlanan Galeri bölümü (kent müzesi, resim-heykel müzesi ) ve bunlara ait servis mekânlarını (depo, arşiv vb.) içerir.

– Eğitim Mekânları: Yetişkinler ve çocuklar için kütüphane ve kütüphaneye ait mekânları (okuma salonları, süreli yayınlar salonu, arşiv, kitap deposu, idari ve teknik bölümler vb.) içermektedir.

– Atölyeler ve Çalışma Salonları: Sanatsal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği mekânlardır. Bu mekânlar, resim, heykel, seramik, el sanatları, fotoğrafçılık gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği atölyeler ile bale, halk oyunları, müzik vb. çalışmaların yapıldığı salonlardır.

– Mutfak: Giriş holü ve fuayelerle ilişkili ve kolay ulaşılabilir olması istenen mekânlardır. Açık ve kapalı oturma alanları, mutfak, gibi bölümleri içerir.

– Yönetim Mekânları: Kültür merkezinin işletmesi ve yönetimi için ayrılmış mekânlardır.

– Teknik Mekânlar: Kültür merkezi binasının tümüne hizmet veren ısı merkezi, havalandırma merkezi, trafo ve jeneratör bölümü, ana tablo odası, kompresör odası, elektronik kontrol merkezi, kapalı devre TV bölümü, yangın ve güvenlik merkezi, çamaşırhane, bakım, onarım ve tamir atölyeleri, teknisyen odaları ve depolardan oluşmaktadır.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.