TOPRAĞI, KENDİ ELLERİNLE ÖLDÜRME!

TOPRAĞI, KENDİ ELLERİNLE ÖLDÜRME!

Hatay Valiliği, il gelinde başlayan buğday hasadının ardından, çiftçilere ‘Anız yakmayın’ uyarısında bulundu. Sürdürülebilir tarım açısından, toprağın doğal dengesinin korunması, olası yangınların önlenmesi ve hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için anız yakılmaması gerektiğini açıklayan Valilik, “Çiftçilerimizin geçim kaynakları olan topraklarına kendi elleri ile zarar vermemeleri ve kanun önünde suçlu duruma düşmemeleri için “Anız Yakmamaları” önemle rica olunur” diyerek, İlimizdeki bereketli topraklara sahip çıkılması çağrısı yaptı.

VERİM KAYBINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Hububat hasat döneminde arta kalan anızların yakılmasının yasak olduğuna dikkat çeken Valilik, “Anız yakmak geri alınamaz sonuçlar doğurabilir. Tehlikeli, doğaya zararlı ve yasaktır” diyerek, anız yakmanın doğal dengeyi bozduğunu, çevreye ve toprağa ciddi anlamda zarar verdiğini belirterek, toprağın verimliliğinin kaybolmasına neden olduğuna vurgu yaptı.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.