TURİZM SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ATSO’DA MASAYA YATIRILDI

TURİZM SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ATSO’DA MASAYA YATIRILDI

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Turizm sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda açıklamalar da bulunan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin:”Ülkemizi ve Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen Turizm gelmektedir. İlimizde bir çok Turizm İşletmesi’nin İlimiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan Expo 2021 için yeni yatırımlar yaptığı bir dönemde 2020 yılının Mart ayında Çin’in Vuhan Kentinde başlayan Covid-19 süreci bu çalışmaların sekteye uğramasına ve işletmelerin ek maliyet yükleri ile karşı karşıya kalmasına neden olmuştur. Tüm bu olumsuz tablonun içinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve Turizm sektöründeki sorunların çözümü için bir yol haritası belirlemek amacı ile Odamız ev sahipliğinde bu toplantıyı gerçekleştirdik.”diye belirtti.

“EN ÇOK TURİZM SEKTÖRÜ ETKİLENDİ”

Başkan Çinçin, Covid-19 sürecinin Sosyal ve Ekonomik etkilerinin 2021 yılında da devam edeceğini, Sektörlere Devlet tarafından verilen desteklerin önemli olduğunu ancak bu desteklerin 2021 yılında da devam etmesi gerekliliğinin altını çizdi. Çinçin, salgın sürecinden en çok Turizm sektörünün etkilendiğini bundan dolayı belirli aralıklar ile Turizm sektör temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirdiklerini dile getirdi ve başta Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI HATAY’DA”

Daha sonra  konuşan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya Belediyesi’nin Uzun Çarşı Güzelleştirme Projesi’nin 5 etaptan oluştuğunu ve şuan 2. etap çalışmalarının devam ettiğini bu projenin bitimiyle birlikte Turizm’in Antakya’da büyük bir ivme kazanacağını belirtti. Toplantıda son olarak konuşan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ikinci kez ATSO ev sahipliliğinde Turizm sektörü temsilcileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turizm’in Hatay ekonomisi için öneminin altını çizen Yayman, göreve geldiği ilk günden bu yana İlimizin Turizm potansiyelinin artması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarının kaydetti. Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde; Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası’nın yeni hizmete giren Samandağ-Arsuz arasında yapılacağının, Eski Antakya Otelinin bulunduğu alanın güzel bir proje ile yeşil alana çevrileceğinin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Sektörü temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda, Hatay turizm sektörüne ilişkin konaklama tesislerinin yatak kapasitesinin artırılmasına yönelik faizsiz kredi ve hibe destekleri ile ilgili 2021 Ocak ayı içerisinde DOĞAKA tarafından çağrıya çıkılacağını, Şuan ki Stadın yerinin bulunduğu alanın  “Millet Bahçesi” olacağının müjdesini verdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.