TÜRKİYE’NİN ÖRNEK STK BAŞKANI HİKMET ÇİNÇİN’DEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK STK BAŞKANI HİKMET ÇİNÇİN’DEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Türkiye’nin ve Hatay’ın örnek aldığı siyaset, yaşam ve iş dünyasında sözüne önem verilen STK Başkanlarının başında gelen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve ilimizi de derinden etkileyen koronavirüs salgınının yayılmasına “DUR” diyebilmek için bugünden itibaren 1 haftalığına tüm esnafa işyerlerini kapatma çağrısı yaptı. Binlerce sanayici ve esnafın temsilciliğini başarıyla yapan, Antakya’da temsilciliğini yaptığı herkesin sorununa yakından ilgilenerek çözüm üreten Başkan Çinçin, yine esnafın, sanaatkarın ve sanayicilerin sağlıklarını düşünerek takdir edilmesi gereken bir çağrıya öncülük etti. Başkan Çinçin, duyurduğu tavsiye niteliğindeki çağrısında, “Gıda üretimi toptan ve perakende satışını yapan iş yerleri hariç olmak üzere, 07.12. 2020 Pazartesi gününden itibaren bir hafta boyunca işlerimizi kapatıp hem kendimizi hem de çalışanlarımız olarak evimizde izole olunmasını, böylelikle sosyal hareketliliğin azalmasını tüm esnaf ve tacirlerimize tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Başkan Çinçin, son bir haftada

Hatay’da Covid 19 vaka artışının %125, yoğun bakım doluluk oranının ise %70 olmasından dolayı acil önlemler alınması konusunda herkes elini taşın altına koymalı dedi.

ÇAĞRI GENİŞ YANKI BULDU

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’in tarihi nitelikteki çağrısı esnaf ve sanayici cephesinde geniş yankı buldu. Binlerce işverenin temsilciliğini yapan, ulusal ve uluslararası alanda Hatay’ın tanıtımını yapan ve gecesini gündüzüne katarak çalışan örnek başkan Hikmet Çinçin’in, hem esnafın sağlığını, hem de sağlık çalışanlarının iş yükünü hafifletmek için aldığı tavsiye niteliğindeki karara geniş çevrelerden destek eldi. Esnaflar ve sanayiciler Başkan Çinçin’in çağrısının son derece önemli olduğunu belirterek, alınan karara destek vereceklerini ve bugünden itibaren işyerlerini 1 haftalığına kapatarak evlerinde izole olacaklarını, çalışanlarına da 1 haftalık izin vereceklerini açıkladılar.

YENİ TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin Hatay Valisi Rahmi doğanla yaptığı görüşme sonucunda kısa bir açıklama yaptı. Çinçin açıklamasında; Vali bey Hatay’a özel karantina ilan edememektedir,  Yarın Hatay’daki tüm ana caddelere girişlerin kısıtlanacağını tarafımıza bildirdi, İl Sağlık Müdürümüz bugün Salgın artış oranının durduğunu ifade ettiler, İl Sağlık Müdürümüz Çarşamba günü salgın artış oranının aşağı ineceğini ifade etti., Yaptığım görüşmelere istinaden ilimizde yaşanan panik havasının tersinden milletin durumun ciddiyetini anlamalarına vesile olduğu da tarafıma iletildi, Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı bir kez daha Evde Kalmaya Davet ediyoruz, Ayrıca yarın Hatay’da 100 yeni yoğun bakım yatağı kurulacağı bildirildi.

Haber: Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.