VALİ MASATLI, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

VALİ MASATLI, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında,  Yayladağı ilçesinin mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcıları, Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Yayladağı ilçesinde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları ile mahalle muhtarları katıldı.Toplantı, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın depremde hayatını kaybeden vatandaşlara ve muhtarlara Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temennileriyle başladı.

6 ve 20 Şubat depremlerinin yıkımının çok büyük olduğu ve en fazla yıkıma uğrattığı Hatay’da  yıkımın yaralarının sarılması için Valilik öncülüğünde belediyeler ilgili kurum ve kuruluşlar ile muhtarlarçalışmalarıyla bugüne kadar gelindiği ve ilçe geneli neler yapıldığı, nelerin yapılıyor olduğu ve nelerin yapılacağı, toplantının ana gündemini oluşturdu. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Yüzyılların  afetini yaşadığımız gerçeğiyle karşı karşıya kaldığımızı, depremin yıkım gücünün ilimiz genelinde gerek maddi gerekse manevi bakımdan çok büyük olduğunu,” dile getirerek “Depremin ilk günlerinde vatandaşlarımızın yaşadığı büyük travma ve çaresizliğin hızla ortadan kaldırılması için 6 Şubat’tan bugüne kadar başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin liderliğinde Devletimizin tüm birimleri harekete geçirilerek ve tüm imkanları seferber edilerek aciliyet gerektiren her konuda, milletimizle el ele vererek ivedilikle adımları attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu öyle kolaylıkla üstesinden gelinebilecek bir felaket olmamasına rağmen yaralarımızın hızla sarıldığını görmek sevindirici ve umut verici. dedi.

İyileşme sürecinde özellikle kalıcı konutların yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve sağlıklı, güvenli, depreme dirençli konutların da vatandaşlarımıza teslim edilmeye başlanıldığına vurgu yapan Valimiz, “Devletimizin desteği ile şu an konut yapımına hızla devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Altınözü ilçemizin Babatorun ve Hassa ilçemizin Sapanözü mahallelerinde gıpta ile bakılacak köy evlerinin hak sahibi vatandaşlarımıza  anahtar  teslimlerini Sayın Bakanlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Kısa süre içerisinde  enkazlardan buralara geldik.” dedi.

Hatay  genelinde kalıcı konutlardan OSB’lere kadar atılan adımlardan bahseden ve Yayladağı ilçemiz için TOKİ tarafından yapılacak olan 467 adet kalıcı konut müjdesi de veren Valimiz şunları kaydetti: “İlimiz genelinde 23 Kentsel Dönüşüm Projemiz dahilinde toplam 37 bin bağımsız bölüm inşasının yapımını ve bunların yanında 2 meydan projemiz ile 6847 köy konutumuzun yapımını planlıyoruz. Bunun yanında Yerinde Dönüşüm Kampanyamıza start verdik isteyen hak sahipleri de bu kampanyamızdan yararlanarak konutlarını yaptırabilecekler. Geçtiğimiz günlerde çocuklarımız için çocuk evlerinin temelini attık. Yayladağı Kaymakamlık binasının yapım çalışması da gündemimizde  yakinen takip ediyoruz. Diğer ilçelerimizin kaymakamlık binalarının kazmalarını da aralık ayı gibi vuruyoruz inşallah.”

Hatay’ın ekonomik hayatının da iyileştirilmesi için kadın kooperatifleri ve OSB’lerin desteklendiğini ve bunların takibinin yapıldığını sözlerine ekleyen Vali Masatlı, “Bütün ilimiz şantiye alanına döndüğünü ama yeniden inşa ve ihya çalışmaları için bunun yapılması gerektiğini; Devletimizin, 8 kere yıkılmış bir şehri 9. kez tekrardan ayağa kaldıracak güce, inanca ve kararlılığa sahip olduğunu” dile getirdi. 

Mahalle bazlı eş zamanlı gelişmeyi, kalkınmayı ve ayağa kalkmayı çok önemsediğini vurgulayan Valimiz, bu konuda Yayladağı muhtarlarımızın da bizlere destek olarak üzerine düşen sorumluluk bilinciyle çok çalışmaları gerektiğini de dile getirdi.Valimizin konuşmalarından sonra muhtarlarımız, tek tek söz alarak sorumlu oldukları mahallelerindeki çalışmalardan bahsedip mahallelerinin eksiklikleri ve ihtiyaçlarının neler olduğunu dile getirdi.Daha sonra muhtarlarımızla soru cevap kısmına geçilerek ilgili müdürlükler, muhtarlarımızın sorularını cevapladı. Muhtarlarımızın talepleri not edildi.Vali Mustafa Masatlı belirtilen istek ve talepleri ilgili kurumlara not ettirerek gerekli çalışmaların, bir an önce yapılıp konunun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını istedi.Toplantının çok verimli geçtiğini ve kendilerini ilk defa rahatça ifade etme fırsatı bulduklarını dile getiren muhtarlar, “Şu ana kadar yapılan hizmetler için Devletimize ve sizlere tüm içtenliğimizle teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.” dediler.   Toplantı Yerinde Dönüşüm Projesi Kampanyası bilgilendirmesi ile sonra erdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.