HATAY’DA YERİNDE DÖNÜŞÜM’E 70 BİN 48 BAŞVURU

HATAY’DA YERİNDE DÖNÜŞÜM’E 70 BİN 48 BAŞVURU

Depremden etkilenen Hatay’da ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine afetzedelerin talebi yoğun şekilde sürüyor. Hatay’da ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine yapılan başvuru sayısı 70 bin 48’e ulaştı.
Hataylı depremzedeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine yoğun ilgi gösterdi. Hatay’da konut ve işyerlerini yerinde yapmak için başvuruda bulunan vatandaşların sayısı 70 bin 48 oldu. Yoğun şekilde devam eden başvuru sayısı her dakika yükselmeye devam ediyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremin ardından bölgede konut yapımında seferber oldu. Bir yandan temeli atılan inşaatlar hızla yükselirken bir yandan da şehir merkezlerinin ayağa kaldırılması için yeni projeler hayata geçirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, deprem bölgesindeki kalıcı konutların inşa sürecinin hızla bitirilmesi için ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi başlatıldı. ‘17 Temmuz’da hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi beklenenin üzerinde ilgi gördü. ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinden yararlanarak bir an önce ev ve işyerlerine kavuşmak isteyen Hataylı depremzedeler, ilk günden itibaren Bakanlığın açtığı ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerine akın etti.
HATAY’DA 70 BİN 48 BAŞVURU
‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerinden gerekli tüm bilgileri alan vatandaşlar, konut ve işyerlerinin ‘Yerinde Dönüşüm’ü için adeta birbirleriyle yarışırcasına e-Devlet üzerinden başvuruda bulundu. Projeye büyük ilgi gösteren afetzedelerin yaptığı başvurular, diğer illerde olduğu gibi Hatay’da her gün yeni bir rekor sayısına ulaştı. Hatay’da vatandaşların yaptığı başvuru sayısı, 59 bin 383 konut, 10 bin 665 iş yeri olmak üzere toplam 70 bin 48’e ulaştı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.